Kokoomus epäilee entisen piirijohtajansa väärinkäyttäneen Kaakkois-Suomen kokoomuksen rahoja

Puolueen mukaan usean vuoden aikana tapahtuneet varojen väärinkäytökset tulivat esiin piiriosaston tilinpäätöstä tehtäessä. Piirin entinen toiminnanjohtaja kiistää epäilyt.

Kansallinen Kokoomus
Kokoomuksen logo valkoisessa ilmapallossa.
Jarno Kuusinen / AOP

Kokoomus epäilee puolueensa Kaakkois-Suomen piirin entistä toiminnanjohtajaa Paula Kylä-Harakkaa paikallisyhdistyksen varojen väärinkäytöstä.

Piirin nykyisen puheenjohtajan Pekka Seleniuksen mukaan epäselvyydet rahankäytössä tulivat esiin vuoden 2016 tilinpäätöksen valmistelun yhteydessä.

– Piirin kuluiksi on kirjattu sellaisia menoja, jotka eivät sinne kuuluneet, Selenius kertoo.

Seleniuksen mukaan varojen väärinkäytöksiä on havaittu useammalta vuodelta taaksepäin, mutta erityisesti muutamalta viime vuodelta.

Selenius ei kerro, minkälaisista rahamääristä on kyse. Hän tyytyy sanomaan, että summa on piirin budjettiin nähden huomattava.

Kaakkois-Suomen Kokoomus ry:n vuoden 2015 tasekirjan mukaan (siirryt toiseen palveluun) piiri sai vuosien 2015 ja 2014 aikana yhteensä noin 170 000 euroa pelkästään puoluetukia. Tämän lisäksi yhdistys on samojen vuosien aikana kerännyt kymmeniätuhansia euroja muita tuloja.

Kaakkois-Suomen piiri päättää jatkotoimenpiteistä

Kokoomuksen puoluetoimistossa ollaan tietoisia Kaakkois-Suomen piirin varojen väärinkäyttöepäilystä.

Hallintopäällikkö Timo Elo toteaa, että taloudellista vahinkoa on aiheutettu nimenomaan Kaakkois-Suomen piirille, joten on piirin asia päättää jatkotoimenpiteistä.

Iltalehden aiemman uutisoinnin mukaan (siirryt toiseen palveluun) puoluetoimisto olisi halunnut sopia asian kaikessa hiljaisuudessa.

– Ainahan on mahdollisuus sopia ja korvata vahingot, sanoo Elo.

Poliisitutkintaa harkitaan

Pekka Seleniuksen mukaan asia selvitetään perin pohjin. Selenius kuitenkin kertoo, että vielä ei ole selvää, päätyykö asia poliisin tutkittavaksi.

Ennen päätöstä tutkintapyynnön tekemisestä kokoomuksen Kaakkois-Suomen piiri haluaa kuulla Paula Kylä-Harakan ja muiden asiaan liittyvien näkemykset asiasta.

– Häntä kuullaan sen jälkeen, kun olemme saaneet omat selvityksemme tehtyä, sanoo Selenius.

Seleniuksen mukaan jatkotoimenpiteet selviävät elokuun puolella, sillä monet asiaan liittyvät henkilöt ovat lomalla.

Kylä-Harakka: "En ole epäiltynä enkä syytettynä mistään"

Ylen tavoittama ex-toiminnanjohtaja Paula Kylä-Harakka on asiasta vaitonainen. Hän kehottaa toimittajaa ottamaan yhteyttä poliisiin.

– En ole epäiltynä enkä syytettynä mistään, Kylä-Harakka sanoo ja sulkee puhelimen.

Kaakkois-Suomen kokoomuksella on toimistot Mikkelissä ja Kouvolassa. Ainakaan Kaakkois-Suomen poliisi ei ole saanut tutkintapyyntöä asiasta.

Ensimmäisenä kokoomuksen Kaakkois-Suomen piirin entiseen toiminnanjohtajaan kohdistuvista varojen väärinkäytösepäilyistä kertoi Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Kaakon Viestinnän sanomalehdet, esimerkiksi Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun), puolestaan kertoivat ensimmäisenä, että kyseessä on Kaakkois-Suomen piirin ex-toiminnanjohtaja Paula Kylä-Harakka.