Koneen toimitusjohtaja: Uskomme, että Kiinan markkinat vetävät tulevaisuudessakin

Toimitusjohtaja Henrik Ehrnroothin mukaan mahdollisuuksia luovat jatkuva kaupungistuminen ja kuluttajien vaurastuminen.

Kone Oyj
Päivän kasvo
Päivän kasvo

Maailman toiseksi suurin hissiyhtiö Kone kertoi tänään keskiviikkona, miten kauppa on käynyt alkuvuonna ja keväällä. Kehitys on ollut nihkeää ja voitto on pienentynyt varsinkin Kiinan heikentyneen kysynnän takia.

Koneen toimitusjohtajan Henrik Ehrnroothin mukaan Kiinan markkinoilta löytyy kuitenkin erittäin paljon mahdollisuuksia, kuten jatkuva kaupungistuminen ja kuluttajien vaurastuminen.

– Meillä on vankka usko siihen, että Kiinan markkinat tulee olemaan positiivinen tulevaisuudessakin, Ehrnrooth sanoi Ylen Päivän kasvo -ohjelmassa tänään keskiviikkona.

– Markkinat harvoin kasvavat näin pitkään. Meillä oli pitkä kasvukausi, nyt joitakin vuosia vähän heikompi, mutta näemme että taas on hyviä mahdollisuuksia tulevaisuudessa, kun kaupungistuminen jatkuu.

Ehrnrooth kiistää, että Kone olisi tullut liian riippuvaiseksi Kiinasta. Hissiyhtiö on myös jatkuvasti levittänyt maantieteellistä keskittymistään.

– Jos katsotaan viimeistä kolmea vuotta, niin meidän kasvu on ollut erittäin voimakasta esimerkiksi Pohjois-Amerikassa. Siellä markkinat ovat olleet hyvässä vedossa. Se on globaalin yrityksen tyypillinen piirre, että eri markkinat vetävät eri aikoina.

Ehrnroothin mukaan Aasia on Koneelle silti tärkein tulevaisuuden kasvualue.