Puotilan putkirikkoja korjattiin vuorokausi – uusi vuoto Marjaniemessä

Putkirikkosuman syy on vielä mysteeri. Useat putkirikot ovat kesäaikaan harvinaisia.

Putkirikko
kartta
Yle Uutisgrafiikka

Vastaavalla putkimestarilla Markku Ala-Kihniällä on riittänyt tekemistä viimeisen kahden vuorokauden aikana. Eilen Puotilassa sattui kolme putkirikkoa peräkkäin: Sadat ihmiset olivat tunteja ilman vettä, ja pari katua oli katkaistu korjaustöiden vuoksi. Ala-Kihniä arvioi, että Puotilan putkirikkojen korjaamiseen meni vuorokausi – tiet eivät siis ole enää poikki ja hanasta tulee vettä.

Puotilantien korjauksien viimeistely eli kaivauksien täyttö kuitenkin keskeytyi, kun Ala-Kihniälle tuli hälytys keskiviikkona päivällä uudesta runkovesiputken vuodosta Marjaniemeen. Paikka on muutaman kilometrin päässä Puotilan putkirikoista.

– Marjalahdentiellä on vuoto ja korjaus. Tällä hetkellä liikenne on poikki ja ihmiset ilman vettä, Ala-Kihniä kertoi seitsemän jälkeen illalla.

Hän ei osannut arvioida, kuinka moni on ilman vettä. Tilapäinen vedenjakelu on Oskarintien ja Marjalahdentien kulmassa.

– Ei pitäisi kovin kauan mennä että pääsemme vauriokohdan kimppuun ja saadaan ihmisille vesi.

Vastaava putkimestari arvioi, että Marjalahdentien korjaustyöt kestävät yöhön asti. Syytä vuodolle ei olla vielä saatu. Myöskään Puotilan kolmelle putkirikolle ei ole löydetty syytä.

– Emme ole saaneet yhteistä nimittäjää tai löytäneet dataa joka selittäisi nämä.

Marjalahdentien runkovesiputki on peräisin 1960-luvulta, eli samaa ikäluokkaa kuin Puotilan putkirikkojen kohdalla.

– Suhteellisen iäkästä muttei elinkaarensa loppupäässä, vastaava putkimestari kuvailee.

Kiinteistövahinkoja ei ole ilmennyt yhtäkään. Vastaavan putkimestarin mukaan tilanne on yllättävä, kun ajatellaan putkivuotojen määrää parin päivän sisällä. Nyt Marjalahdentiellä toivotaan ettei tule uutta vuotoa toisaalla kuten tiistaina kävi Puotilassa.

– Vähän jännittää siinä mielessä, että vuodenaikaan nähden on ollut yllättävän paljon kahden vuorokauden sisällä vuotoja. Vuotokorjaukset ovat normaalia työtä, mutta tähän sykliin poikkeuksellisen paljon eikä olla löydetty yhteistä nimittäjää.