1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Oppositiolla pyyhkii hyvin, Potilasvakuutuskeskus on ruuhkautunut, viileä sää jatkuu

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Sairaalanäkymä.
Potilasvakuutuskeskukselle tehtiin viime vuonna 8 834 potilasvahinkoilmoitusta, eli noin viisi prosenttia edellisvuotta enemmän. Eniten korvattiin lonkan ja polven tekonivelleikkauksissa sattuneita vahinkoja.Kalevi Rytkölä / Yle

Oppositio porskuttaa – vain perussuomalaiset eivät

Perussuomalaisia lukuunottamatta oppositio porskuttaa nousussa Ylen kannatusmittauksessa. Alavireisistä hallituspuolueista uuden vaihtoehdon kannatus on kuihtunut lähes olemattomiin eli 0,7 prosenttiin. Kyselyssä ykkössijaa pitää edelleen kokoomus, toisena kannatustaan nostanut SDP. Kolmantena sinnittelevää keskustaa tavoittelee vihreät.

Grafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Potilasvahinkoilmoituksia on tehty ruuhkaksi asti

Pieleen menneistä leikkauksista tai muista operaatioista joutuu nyt odottamaan korvauspäätöstä. Potilasvakuutuskeskus on ruuhkautunut, koska vahinkoilmoituksia tehdään aiempaa enemmän. Vaille korvausta jää lopulta peräti kaksi kolmasosaa hakijoista.

Oulun derby keskeytettiin pommiuhkausten takia

AC Oulun ja OPS:n välinen Ykkösen ottelu keskeytettiin keskiviikkoiltana 83. minuutilla, ja koko Raatin saari tyhjennettiin ja eristettiin useammaksi tunniksi. AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläisen mukaan evakuoinnin syy oli kaupungin työntekijöiden saamat kaksi puhelua, joissa uhattiin pommilla. Poliisi vahvisti, että syynä toimille oli puhelinsoitto, jossa oli uhattu räjähteillä. Oulun poliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan.

Yleisöä pallokentän ulkopuolella
Jalkapallon Ykkösen paikallisottelu AC Oulu - OPS keskeytettiin kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Oulussa.Timo Heikkala / Lehtikuva

Venezuela valmistautuu opposition lakkoon

Venezuelassa valmistaudutaan presidentti Nicolás Maduron vastaisesten mielenosoitusten laajenemiseen. Maduroa vastustavan opposition edustajat ovat pyytäneet ihmisiä liittymään torstaina vuorokauden mittaiseen lakkoon. Mielenosoitukset ovat jatkuneet Venezuelassa kolme kuukautta.

Korkein oikeus tarkensi USA:n maahantulokieltoa

Yhdysvaltojen korkein oikeus on täsmentänyt kesäkuussa antamaansa päätöstä presidentti Donald Trumpin maahantulokieltoon. Korkeimman oikeuden mukaan maahantulokielto on täytäntöönpanokelpoinen – toistaiseksi. Täytäntöönpano kuitenkin edellyttää, että maahantulokieltoon kirjattuja poikkeuksia tulkitaan nykyistä laveammin. Presidentti Trumpin määräämä tilapäinen matkustuskielto koskee Libyan, Somalian, Sudanin, Syyrian, Jemenin ja Iranin kansalaisia.

nainen huutaa ja pitelee kylttiä
Alba Vigaray / EPA

Sää jatkuu epävakaisena

Sää pysyy torstaina epävakaisena ja keskimääräistä viileämpänä, ja sadekuuroja tulee edelleen. Ylen meteorologin Seija Paasosen mukaan pohjoisessa on 10–15 astetta lämmintä, muualla Suomessa 15–20 astetta. Sateisinta on Itä-Suomessa, jossa voi myös ukkostaa. Tarkemmat säätiedot löytyvät osoitteesta yle.fi/saa.

Ihmisiä sadesäässä bussipysäkillä Helsingissä 11. heinäkuuta.
Ihmisiä bussipysäkillä Helsingissä 11. heinäkuuta. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Juttua muokattu 20.7.17 kello 14.15. potilaskorvauskeskus korjattu muotoon Potilasvakuutuskeskus.

Lue seuraavaksi