Nordea: Lopullinen päätös pääkonttorin siirrosta syyskuussa

Ruotsin hallitus on esittänyt pankkien kriisinratkaisurahaston maksujen korottamista, jonka takia Nordea on uhannut siirtää pääkonttorinsa pois Ruotsista.

Nordea
Nordean valomainos talon katolla Helsingin keskustassa perjantaina 12. toukokuuta.
Emmi Korhonen / Lehtikuva

Finanssikonserni Nordea tekee lopullisen päätöksen pääkonttorinsa mahdollisesta siirrosta syyskuussa.

– Koska Pohjoismaissa on virinnyt hankkeita, joiden tarkoituksena on tutkia mahdollisuutta liittyä pankkiunioniin, haluamme arvioida nämä tiedot ennen kuin teemme lopullisen päätöksen kotipaikasta syyskuussa, kertoo konsernijohtaja Casper von Koskull pörssitiedotteessa.

Alkuvuonna esillä on ollut Nordean uhkaus siirtää pääkonttorinsa pois Tukholmasta, jos Ruotsin hallitus korottaa suunnitelmansa mukaan kriisinratkaisurahaston maksuja. Maksujen arvioidaan aiheuttavan Nordealle miljoonalaskun. Nordea on myös arvioinut Ruotsin hallituksen poliitikan vaikeasti ennakoitavaksi.

Pääkonttorin uutta paikkaa katsottaisiin mahdollisesti Suomesta tai Tanskasta.

Nordean pääkonttori Tukholman keskustassa.
Nordean pääkonttori Tukholman keskustassa.Jessica Gow / EPA

Liikevoitto supistui

Nordean liikevoitto pieneni vuoden toisella vuosineljänneksellä 1 010 miljoonaan euroon. Tulos oli vuotta aiemmin 1 071 miljoonaa. Pudotusta oli kuusi prosenttia.

Konsernijohtaja Casper von Koskull arvioi, että kasvu oli toisella neljänneksellä tasaista kaikissa neljässä Pohjoismaassa. Koskullin mukaan yleinen taloustilanne pysyi hyvin vakaana, vaikka geopoliittinen ympäristö on yhä epävakaampi.

Koskullin mukaan luottojen laatu oli vakaa, ja Nordea odottaa luottotappioiden pysyvän tulevina neljänneksinä pitkän aikavälin keskiarvon alapuolella.