1. yle.fi
  2. Uutiset

Rakennusyhtiö SRV:n tulos pieneni

Ruplan ailahteleva kurssi ravisteli rakennusyhtiö SRV:n tulosta.

talous
SRV-logo Työmaan edustalla Helsingissä.
Mikko Stig / Lehtikuva

Rakennusyhtiö SRV:n liikevoitto ilman kertaeriä pieneni 2,8 miljoonaan euroon huhti-kesäkuussa, kun tulos vuotta aiemmin oli 4,1 miljoonaa. Yhtiön liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 30 prosenttia.

SRV:n Venäjän sisar- ja osakkuusyhtiöt vaihtoivat ruplan toimintavaluutakseen viime vuonna, ja se on altistanut SRV:n aiempaa enemmän ruplan kurssivaihtelulle, yhtiö tiedottaa.

SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala kertoo osavuosikatsauksessa, että pelkästään ruplan kurssimuutokset lohkaisivat alkuvuoden yhtiön tuloksesta lähes kahdeksan miljoonaa euroa.

SRV arvioi, että jos ruplan kurssi säilyy tämän vuoden toisen vuosineljänneksen tasolla, yhtiön liikevoitto ilman kertaeriä paranee viime vuoteen verrattuna.

Yhtiön mukaan tulokseen vaikuttivat myös muun muassa rakennushankkeiden kustannusten nousu.

–  Kun tilannettamme katsotaan liikevoiton näkökulmasta, emme ole lähelläkään asettamiamme tavoitteita, yhtiön toimitusjohtaja Ojala summaa osavuosikatsauksessa.

SRV:n tilauskanta nousi viime vuonna ensi kertaa yli kahden miljardin euron. Ojalan mukaan tälle tasolle ei tänä vuonna ylletä, mutta yhtiön nykytasoa hän kutsuu edelleen erinomaiseksi.

Lue seuraavaksi