Kaskisten vierasvenesatamassa menossa vauhdikas kesä

Kesän sää ei ole ainakaan Kaskisten vierasvenesataman menoa haitannut. Satamassa vierailevien veneiden määrä on esimerkiksi selvästi edellä viime vuoden lukuja.

Vierassatamat
Kaskisissa vierasvenesatama ei ole kärsinyt kylmistä säistä.
Kaskisissa vierasvenesatama ei ole kärsinyt kylmistä säistä.Nina Wikman/Kaskisten vierasvenesatama

Kaskisten vierasvenesatamassa mennään veneilijöiden määrän suhteen ennätyslukemissa. Vaikka kesä on ollut viileä, on vierasvenesatamassa käynyt tähän mennessä 200 venettä. Se on 50 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Venepaikkoja satamassa on 30.

Vierasvenesatamaa perheensä kanssa hoitava Nina Wikman on iloinen, että Kaskinen houkuttaa.

– Tänä kesänä on ollut kiva huomata, että on ollut myös paljon moottoriveneitä purjeveneiden lisäksi, kertoo Wikman.

Lippuostoksille

Suomalaisten veneilijöiden lisäksi Kaskisissa on vieraillut veneitä Saksasta, Ranskasta, Hollannista, Iso-Britanniasta ja Ruotsista. Sen verran yllätyksenä brittiläiset ja ranskalaiset venekunnat tulivat, ettei satamassa ollut olemassa kyseisten maiden lippuja.

Sataman lipputankoihin nostetaan aina kävijämaiden liput. Wikman naurahtaakin, että pitänee lähteä lippuostoksille. Korvaavia virityksiä on kuitenkin keksitty.

– Lapset ovat maalanneet pieniä lippuja ja veneilijät ovat saaneet niitä muistoksi täältä,kertoo Wikman.

Viides kesä

Wikmanin perheelle kuluva kesä on viides Kaskisten vierasvenesataman pitäjinä. Veneitä vierailee Kaskisissa kesäisin kolmisensataa ja tämän kesän lukemat lupailevat uutta ennätystä. Toiveissa on, että määrä nousisi lähemmäs 350 venettä.

Yksi nousun syy voi olla sataman varsin aktiivinen näkyminen sosiaalisessa mediassa. Nina Wikman kertoo myös, että iso merkitys on asiakkailta saatu myönteinen palaute. Vieraiden hyvä vastaanotto ja tieto siististä paikasta ovat kiirineet muidenkin veneilijöiden korviin.