Opiskelijat pakkasivat kuntosalin pakettiautoon ja lähtivät rannalle

Liikkuva Sali on pakettiauto, johon on pakattu kaikki tarvittavat välineet mahdollistamaan monipuolinen voimaharjoittelu. Tarkoitus viedä kuntosaliharjoittelu rannoille ja puistoihin.

kuntoliikunta
Ulkokuntosali nurmikolla.

Jyväskylän yliopiston liikunnan opiskelijat Elias Huhtinen ja Aleksi Tossavainen lastasivat voimaharjoitteluvälineet pakettiautoon ja alkoivat tarjota aamu- ja iltatreenejä ulkona.

Jyväskylän Mattilanniemessä heidän yrityksensä on saanut kesän aikana hyvän vastaanoton ja nyt näyttää siltä että Liikkuva sali jatkaa toimintaansa myös kesän jälkeen.

Liikuntakonseptien välinen kova kilpailu ei uusia yrittäjiä pelota.

– Paljon on tekijöitä, mutta hyvä, että on erilaisia konsepteja – ihmiset voivat niistä löytää itselleen sopivimman jutun, sanoo Aleksi Tossavainen.

Tossavainen ja Huhtinen kehittelivät ulkosalin konseptin etsiessään uutta mahdollisuutta liiketoimintaan kuntoharjoittelun saralla.

– Ajattelimme sitten tuoda ihmiset ja kuntoilun luonnon keskelle ja pois sisätiloista. Sisällä vietetään tarpeeksi aikaa muutenkin, Tossavainen sanoo.

Miina Pienimäki on juuri repinyt Tossavaisen ja Huhtisen rautaa Mattilanniemessä.

– Sisko ja isä vähän patistelivat, että lähde kokeilemaan. Nyt tuntuu kyllä hyvältä, tämä on tosi siistiä, voisin jatkaa talvellakin, jos mahdollisuus on, hän sanoo.

Tossavaisen mukaan talvitoiminnasta onkin kyselty paljon.

– Kyllä me varmaan siihenkin kaavan löydämme, mutta varmaan pahimpien pakkasten ja lumisateiden ajaksi vetäydymme sisätiloihin, Tossavainen arvelee.