Epäillyn ihmissalakuljetuksen uhrimäärä nousee Texasissa

Yhdysvalloissa Texasin osavaltiossa poliisi tutkii epäiltyä ihmissalakuljetusta, jossa kymmenen ihmistä on kuollut.

Texasissa San Antonion poliisi löysi sunnuntaina useita kuolleita Walmart-myymälän parkkipaikalle pysäköidystä puoliperävaunullisesta rekasta. Kuva: Epa/ Darren Abate

Texasilaisen San Antonion kaupungin poliisi sai varhain sunnuntaina puhelinsoiton Walmart-myymälän työntekijältä, joka kehotti poliisia tarkistamaan kaupan pihalla olevan puoliperävaunullisen rekan sisällön. Työntekijä kertoi, että perävaunussa ollut mies oli pyytänyt häneltä vettä.

Poliisi löysi ajoneuvosta kahdeksan ihmisen ruumiit ja 30 erittäin huonossa kunnossa olevaa ihmistä. Elossa olevista kaksi oli alle 15-vuotiaita.

Syyttäjänvirasto ilmoitti maanantaina kuolonuhrien määrän nousseen kymmeneen. Kaikki kuolleet ovat aikuisia miehiä.

Tapausta tutkitaan epäiltynä ihmissalakuljetuksena.

San Antonion palopäällikön Charles Hoodin mukaan perävaunun ilmastointi ei toiminut, eikä ihmisillä ollut juotavaa. Kaupungissa mitattiin viikonloppuna +38 asteen lämpötilaa, jolloin lämpötila umpinaisessa perävaunussa on voinut kohota lähelle 50:tä astetta. Hood kertoo, että pelastustyöntekijöiden saapuessa paikalle perävaunussa olleet ihmiset tuntuivat erittäin kuumilta ja he kärsivät lämpöhalvauksesta sekä muista kuumuuteen sekä kuivumiseen liittyvistä oireista.

Viranomaisilla ei ole toistaiseksi tietoa siitä, mistä rekka oli Walmart-kauppaketjun parkkipaikalle saapunut tai kuinka kauan se oli ollut pysäköitynä.

Uutiskanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan poliisi on pidättänyt rekan kuljettajan, mutta ei ole antanut hänestä tietoja julkisuuteen.

San Antonio sijaitsee reilun 200 kilometrin päässä Meksikon rajasta, mutta viranomaiset eivät ole julkistaneet uhrien kansallisuuksia.

Artikkelia päivitetty 24.7. 2017 kelllo 19:49: uhrimäärä nostettu kymmeneen.

Lähteet: Reuters, AP