Viinanhuuruisia kuskeja ja junan jyräämiä harrasteautoja – virkavallalla hikinen viikonloppu

Nuorin poliisiin haaviin jäänyt oli 16-vuotias tyttö.

Etelä-Savo
Poliisiauto
Risto Koskinen / Yle

Poliisin valvonnassa jäi viikonloppuna kiinni useita rattijuoppoja Etelä-Savon alueella. Savonlinnassa päihdekuskeja otettiin kiinni ainakin kolme ja Mikkelissä niin ikään kolme. Nuorin oli Savilahden kadulla varhain sunnuntai-aamuna mopoa kuljettanut 16-vuotias tyttö.

Savonlinnassa pyöräilijä unohti väistämisvelvollisuutensa pyörätien jatkeena olleella suojatiellä ja loukkaantui jäätyään auton alle. Tapausta tutkitaan liikennerikkomuksena.

Vilkas viikonloppu

Kesäviikonloppu oli muutoinkin viranomaisille kiireinen. Pieksämäellä puutavarajuna törmäsi henkilöautoon, joka oli juuttunut siten, että osa autosta oli radalla. Paikalla ei ollut tasoristeystä. Sanomalehti Itä-Savon (siirryt toiseen palveluun) mukaan kulkuneuvo oli harrasteajoneuvo. Kyydissä olleet olivat yrittäneet viittilöineet ja yrittäneet varoittaa lähestyvän junan kuljettajaa. Lopulta henkilöt olivat juosseet paikalta karkuun. Henkilövahinkoja ei tullut, mutta junaliikenne jouduttiin hetkeksi keskeyttämään.

Ratasalmella grillistä mökin alle lentänyt kipinä sytytti palamaan maastoa ja mökin rakenteita. Paikalla olijat tekivät alkusammutuksen ja pelastuslaitos kävi varmistamassa tilanteen.