Afganistanin pääkaupungissa tuhoisa pommi-isku

Ääriliike Taliban sanoo tehneensä pommi-iskun.

Afganistan
Näkymä Kabuliin 20. toukokuuta.
Sotilaita Kabulissa toukokuussa 2017.Ahmadullah Ahmadi / AOP

Ainakin 24 ihmistä on kuollut pommi-iskussa Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Isku tehtiin Kabulin länsiosissa sijaitsevalla alueella, jossa asuu muun muassa presidentin toinen erityisavustaja Mohammad Mohaqiq.

Pommi-iskun yksityiskohdat ovat vielä epäselvät. Viranomaisten arviot iskussa kuolleista ja loukkaantuneista vaihtelevat. Loukkaantuneita on useita kymmeniä.

Myös iskun kohde on epäselvä. Yhden arvion mukaan iskun kohde olisi ollut Mohaqiqin asunto. Toisen arvion mukaan kohde oli minibussi, joka kuljetti Afganistanin hallinnon työntekijöitä.

Isku tehtiin alueella, jossa asuu paljon shiia-muslimeja. Esimerkiksi terroristijärjestö Isis on tehnyt iskuja shiioja vastaan, kun järjestö on yrittänyt lisätä sunni- ja shiia-muslimien vastakkainasettelua.

Taliban sanoo tehneensä pommi-iskun.

Itsemurha- ja pommi-iskut ovat yleisiä Kabulissa. YK:n tilastojen mukaan Afganistanin väkivaltaisuuksissa on alkuvuoden aikana kuollut lähes 1 700 ihmistä. Afganistanin huonon turvallisuustilanteen takia Yhdysvallat harkitsee, että se lähettää lisää sotilaita kouluttamaan Afganistanin turvallisuusjoukkoja.

Lähteet: AFP, AP, Reuters