1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Saamelaismusiikin mestari Mari Boine Suomeen helmikuussa

Mari Boinen tunnelmantäyteinen ääni on nostanut hänet suureen suosioon. Hänen musiikkinsa pohjautuu vahvasti saamelaiseen perinteeseen, mutta siinä on vaikutteita myös muilta mantereilta Afrikkaa myöden.

Mari Boine on toiminut päätoimisena muusikkona jo lähes 30 vuoden ajan. Kuva: Gregor Hohenberg

Saamelaisen maailmanmusiikin mestari, Norjasta kotoisin oleva Mari Boine saapuu konsertoimaan Suomeen helmikuussa.

Boinen omintakeinen, tunnelmantäyteinen ääni on nostanut hänet suureen suosioon. Jazzia, rockia ja kansanmusiikkia esiintymisissään yhdistävän laulajan musiikki pohjautuu vahvasti saamelaiseen perinteeseen, mutta siinä on vaikutteita myös muilta mantereilta Afrikkaa myöden.

Kuva: Gregor Hohenberg

Mari Boine syntyi Karasjoen Gámehisnjárgassa marraskuussa 1956 ja on toiminut päätoimisena muusikkona jo lähes 30 vuoden ajan. Boine julkaisi debyyttialbuminsa Jaskatvuoda maŋŋá vuonna 1985, mutta vuoden 1989 Gula Gula -albumista tuli hänen varsinainen läpimurtonsa.

Mari Boine julkaisi hiljattain uusimman albuminsa, See The Woman, joka on samalla hänen ensimmäinen kokonaan englanninkielinen levynsä.

Boinen konsertti pidetään Helsingin Savoy-teatterissa tiistaina 27. helmikuuta 2018. Liput tulevat myyntiin Menolippuun ja Ticketmasteriin keskiviikkona 26.7.2017.