UPM:n liikevoitto nousi, sellutehtaat toivat suuren osan tuloksesta

Keskustelut uudesta sellutehtaasta Uruguayhin jatkuvat. Papereiden kysynnän heikkeneminen pysyi maltillisena

UPM
Sellupaaleja
UPM:n Kaukaan tehdas Lappeenrannassa.Petri Kivimäki / Yle

Metsäyhtiö UPM:n vahva tuloskehitys jatkui huhti-kesäkuussa. Vertailukelpoinen liikevoitto kohosi 270 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 264 miljoonasta eurosta.

– UPM:n toisen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto jatkui kasvu-uralla huolimatta mittavista kunnossapitotöistä, kertoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Hänen mukaansa markkinakysyntä oli hyvää, ja toimitusten kasvu jatkui useimmissa liiketoiminnoissa. Muun muassa sellua ja biopolttoaineita tuottava yksikkö hyötyi korkeammista sellun hinnoista ja vahvasta kysynnästä. Myös Kiinasta on tullut hyviä uutisia.

– UPM Specialty Papers saavutti erinomaisen tuloksen. UPM Changshun uuden erikoispaperikoneen myötä olemme onnistuneet kasvattamaan tarran taustapaperiliiketoimintaa ja parantamaan tuotevalikoimaa jopa odotettua nopeammin, Pesonen arvioi.

Pitkäaikainen murheenkryyni, Euroopan ja Pohjois-Amerikan paperintuotantokin saavutti Pesosen mukaan tyydyttävän tuloksen. Papereiden kysynnän heikkeneminen pysyi maltillisena.

– Vuosi 2017 on alkanut hyvin. Viisi kuudesta liiketoiminnastamme paransi tulostaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla, Pesonen summaa.

Sellu toi leijonanosan tuloksesta

Sellutehtaat toivat UPM:lle leijonanosan tuloksesta. Yksikön vertailukelpoinen liikevoitto oli 131 miljoonaa euroa.

Erikoispapereissa vertailukelpoinen liiketulos ylsi 38 miljoonaan euroon. Euroopan ja Pohjois-Amerikan paperitehtaat tuottivat voittoa 33 miljoonaa euroa. Vanerissa tulos oli 15 miljoonaa euroa.

UPM:n kannattavuus parani viime vuonna merkittävästi, ja yhtiö odottaa, että hyvä kannattavuuskehitys jatkuu myös tänä vuonna.

Suurin pitkän aikavälin hanke on mahdollinen uusi sellutehdas Uruguayhin, missä UPM:llä on jo yksi tehdas.

– Keskustelut jatkuvat Uruguayn hallituksen kanssa infrastruktuurin kehittämisestä ja muista paikallisista edellytyksistä mahdollista sellutehdasinvestointia ajatellen, Pesonen kertoo.

Lue myös

UPM haluaa isot veroedut vastineeksi sellutehtaasta – Uruguay ei taipunut ehdotukseen

Vessapaperin lisääntynyt tarve kiihdyttää metsäyhtiön investointia Lappeenrantaan