Hyppää sisältöön

Kemi saa näkyvyyttä Ylen Egenland-matkailuohjelmassa – videopostikortit leviävät myös maailmalle

Kemissä kuvattiin tiistaina Ylen uutta verkko- ja tv-ohjelmaa Egenlandia. Se on Yle Teeman ja Femin uudenlainen matkaopas ja -ohjelma, jossa yleisö päättää, mitä kulttuuri on.

Egenland -matkailuohjelman toinen juontaja Hannamari Hoikkala ja Jalokivigalleriassa oppaana toimiva Niko Junes saavat viimehetken vinkkejä ohjaaja Jouko Salokorvelta. Kuva: Jari Vesa / Yle

Eri puolilla Suomea kuvattava Ylen kaksikielinen kulttuuriohjelma Egenland on sekä matkaopas että matkaohjelma. Yhdeksi ohjelman kuvauspaikaksi valikoitui Kemi, joka on ainakin toistaiseksi ohjelman ainoa Lapissa sijaitseva paikkakunta.

Kemistä ohjelmassa esitellään muun muassa Jalokivigalleriaa, sisäsatamaa sekä saarimaisemia.

Kuvaustiimin reitti määräytyy parhaiden ehdotusten mukaan. Matkasta kootaan nettiin elävä ja kasvava matkaopas. Kuvauspaikoista tehdään videopostikortit, jotka leviävät maailmalle.

Ohjelman tekijöiden mukaan Egenland on paikka, henkilö tai tapahtuma, joka ei ehkä vielä nauti kovin suurta tunnettuutta tai tunnetaan vain kotipaikkakunnallaan, mutta josta kannattaisi kertoa koko maailmalle.

Ohjelman toinen juontaja Hannamari Hoikkala. Kuva: Jari Vesa

Kuinka ohjelman kuvaustiimi sitten päätyi juuri Kemiin?

– Täältä Kemistä on vinkattu eli kemiläisten ansiosta me olemme täällä. Jalokivigalleria on mainittu, eli torilla tavataan tai tässä vaiheessa tietysti satamassa, mistä myös on vinkattu meille. Me ollaan yleisten vinkkien perusteella matkalla ja Kemistä tuli hyviä perusteita, miksi tänne pitäisi tulla, ohjelman juontaja Niklas Aldén kertoo.

Kymmenosainen ja kaksikielinen televisiosarja käynnistyy Yle Teema & Fem -kanavalla ensi vuoden alussa. Matkaopas avautuu myös osoitteessa yle.fi/egenland. Ohjelman tekijöille voi edelleen antaa vinkkejä mahdollisista esittelykohteista.

Seuraavaksi ohjelman tekijät suuntaavat kuvausmatkalle Oulunsaloon Varjakansaareen, jonka jälkeen vuorossa ovat Suomussalmen Hiljainen kansa sekä Soiva metsä.