Maanjäristysten ja sotien uhreille väliaikaiskoteja merikonteista – palkittu liikeidea odottaa toteuttajaansa

Suomen satamien tyhjistä merikonteista voisi tehdä asuntoja katastrofin uhreille, innovoi tehdastyöntekijä palkitussa liikeideassaan.

keksinnöt
Seinien lommot ja lenkit muistuttavat kontin 10-15 vuotiaasta historiasta maailman merillä.
Yle

Lastulevytehtaalta eläkkeelle jäänyt Erkki Nenonen on ideoinut humanitaarista käyttöä merikonteille. Kontit toimisivat väliaikaisina asuntoina esimerkiksi maanjäristysten ja sotien uhreille.

– Merikonttihan taitaa kestää maanjäristyksenkin. Väliaikaisasuntoja voisi olla vaikka Välimeren rannalla, toteaa kiteeläinen Erkki Nenonen.

Ideana on, että kontteihin tehtäisiin sisustus esimerkiksi puusta. Lisäksi kontti saataisiin asumiskelpoiseksi asentamalla sinne wc, ilmastointi ja keittiö.

Merikonttihan taitaa kestää maanjäristyksenkin.

Erkki Nenonen

Merikonttien muuntamisesta asunnoiksi on jo kokemuksia.

Vihdin Perhosniityn asuinalueella on tiettävästi Suomen ensimmäinen pysyvällä rakennusluvalla varustettu merikonttitalo.

Liikeidea vapaasti käytettävissä

Nyt Keski-Karjalan liikeideapalkinnon saaneelta ajatukselta rakentaa merikonteista asuntoja katastrofien uhreille puuttuu vain toteuttaja.

konttikurottaja nostaa konttia
Kalmarglobal

Keski-Karjalan kehitysyhtiö (siirryt toiseen palveluun) on valmis auttamaan sellaista yrittäjää, joka intoutuu muokkaamaan konteista väliaikaisasuntoja.

– Merikontin muuntaminen asunnoksi ei sinällään ole uusi keksintö, mutta Erkki Nenosen liikeidea on vapaasti käytettävissä, sanoo projektipäällikkö Jari Luostarinen.