Seili-elokuvalle haetaan kansainvälistä rahoitusta

Musikaalista tehty elokuvakäsikirjoitus esitellään Norjassa rahoittajille ja tuottajille.

musikaalit
Turun kaupunginteatterin Seili-musikaali.
Lassi Lähteenmäki / Yle

Musikaali Seilistä tehdylle elokuvakäsikirjoitukselle haetaan kansainvälistä rahoitusta.

Seili on valittu mukaan kolmen muun käsikirjoituksen kanssa elokuun 23. päivä Norjassa järjestettävään Nordic Script Pitch -tapahtumaan, jossa elokuvahankkeita esitellään kansainvälisille rahoittajille ja tuottajille.

Turun kaupungin lähettämässä tiedotteessa Norjaan lähtevä käsikirjoittaja Satu Rasila kertoo tekevänsä kaikkensa, että rahoitus ja yhteistyökumppani saadaan. Hänen mukaansa Seili on vahva ja koskettava tarina, joka perustuu tositapahtumiin.

Elokuvakäsikirjoitus perustuu vuonna 2014 ensi-iltansa Turun Kaupunginteatterissa saaneeseen Seili-musikaaliin. Viime vuosisadan alkupuolelle sijoittuvassa rakkaustarinassa nuori nainen joutuu hullujen huoneelle suljetulle sairaalasaarelle.

Musikaalin käsikirjoittanut Rasila kertoo tiedotteessa, että Kaupuginteatterin taiteelliselta johtajalta Mikko Koukilta tuli ajatus elokuvasta melko pian musikaalin esityskauden jälkeen. Kouki ja Rasila ovat työstäneet tekstiä Elokuvasäätiön tuella vuoden 2017 alusta.

Rasila toteaa tiedotteessa, että heistä tuntui, että tarinaa ja henkilöitä voisi elokuvassa vielä edelleen syventää. Lisäksi Seili on elokuvalle hieno ja kiinnostava miljöö. Musikaalin saama yleisön kiinnostus myös vahvisti ajatusta siitä, että tämä on tarina joka ihmisiä kiinnostaa.