Trump salaperäinen oikeusministerinsä kohtalosta

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on arvostellut kovin sanoin oikeusministeri Jeff Sessionsia, mutta pysyy yhä vaitonaisena pitkäaikaisen tukijansa kohtalosta.

Jeff Sessions
Jeff Sessions.
Oikeusministeri Jeff Sessions on saanut presidentiltä osakseen ankaraa kritiikkiä.Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoi lehdistötilaisuudessa, ettei hänen oikeusministerinsä Jeff Sessions ole toiminut tarpeeksi päättäväisesti tietovuotojen estämisessä.

– Haluan oikeusministerin olevan paljon kovempi tiedustelupalvelujen vuotojen kanssa, presidentti sanoi Libanonin pääministerin vierailun yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Uutiskanava CNN:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)Trump toisti jälleen olevansa erittäin pettynyt Sessionsiin, koska tämä jääväsi itsensä Venäjä-tutkinnasta. Trump sanoi jo aikaisemmin The New York Times -lehdelle (siirryt toiseen palveluun), ettei olisi valinnut Sessionsia ministeriksi, jos olisi tiennyt tämän päätöksestä.

Toimittajien kysymykseen oikeusministeri Jeff Sessionsin tulevaisuudesta, Trump vastasi salamyhkäisesti.

– Aika näyttää. Aika näyttää.

Presidentti on parin viime päivän aikana nostattanut Sessionsiin kohdistuvilla twiiteillään odotuksia Yhdysvaltain oikeusministerin erottamisesta. Trump on kutsunut Sessionsia ”erittäin heikoksi” ja todennut tämän "olevan vaikeuksissa".

Sessions jääväsi itsensä maaliskuussa Venäjä-tutkinnasta sen jälkeen, kun hänen omat kytköksensä herättivät kysymyksiä. Sessions ei kertonut kahdesta tapaamisestaan Venäjän suurlähettilään kanssa, kun hän oli senaatin kuultavana ministerinimityksensä yhteydessä.

Trump on myös syyttänyt oikeusministeri Jeff Sessionsia siitä, että tämä ei tutkinut kilpailevaa ehdokasta Hillary Clintonia demokraattipuolueen sähköpostien ja palvelimen tietomurrosta.

Lähteet: Reuters