1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työnvälitys

Ammattiliitto Pro mukaan työnvälitykseen – Tieto avoimesta työpaikasta suoraan työttömän taskuun

Ammattiyhdistys Pro alkaa välittää työtä työttömille. Liiton jäsenet saavat jatkossa viestin avoimesta työpaikasta kännykkäänsä.

Kuva: AOP

Ammattiliitto Pro lähtee mukaan työnvälitykseen ja avaa uuden Täsmätyöpaikat -palvelun syksyllä. Palvelua pilotoidaan jo elokuusta alkaen ICT-alalla pääkaupunkiseudulla.

Käytännössä tieto avoimesta työpaikasta kilahtaa suoraan työnhakijan matkapuhelimeen.

Nykytekniikka on mahdollistanut perinteisen työnvälityksen kääntämisen uuteen muotoon, sanoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

– Tässä mallissa mennään toisinpäin kuin tavallisesti, eli meidän jäsenen ei tarvitse hakea avointa työpaikkaa.

– Kun jäsen täyttää tietyt tiedot rekisteröityessään tähän palveluun, työpaikat alkavat hakea meidän jäseniä, Malinen kertoo.

Palvelu on tarjolla liiton jäsenille maksutta. Palveluun kuuluu avointen työpaikkojen haun lisäksi henkilökohtainen neuvonta ja koulutus. Pro:n jäseniä ovat yksityisen sektorin koulutetut esimiehet ja asiantuntijat.

Huoli työttömien palveluista

Työnvälitykseen lähteminen tuli Malisen mukaan ajankohtaiseksi juuri nyt, koska tekniikka mahdollistaa modernien palveluiden rakentamisen.

– Aiemmin tämä ei olisi ollut toteutettavissa, mutta digitalisaatio tuo uusia toimintamahdollisuuksia muun muassa ammattiliitoille.

Malinen kertoo myös menettäneensä luottamuksen julkisten työvoimapalveluiden toimivuuteen.

– Kyllä se usko on aika lailla rapistunut, Malinen sanoo.

Pron puheenjohtaja Jorma Malinen on huolestunut julkisten työvoimapalveluiden tasosta. Kuva: Paula Koskinen / Yle

Huolta herättää myös TE-palveluiden siirtyminen maakunnille.

– Kun olemme käyneet ministeriön virkamiesten kanssa keskusteluja siitä, millainen se palvelumuoto on, niin he vastaavat, että eivät he vielä tiedä. Kyllä silloin on syytä huolestua palvelun tasosta, kertoo Malinen.