Kunnossapidon kustannukset painoivat Stora Enson tulosta

Yhtiön liikevaihto pysyi ennallaan.

Stora Enso
Stora Enson pääkonttorin katolla liehuu lippu.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Stora Enson operatiivinen liiketulos laski huhti-kesäkuussa 219 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 226 miljoonasta eurosta. Liikevaihto jäi liki ennalleen ja oli 2,5 miljardia euroa.

– Lasku liittyi pääasiassa laajoihin kunnossapitotöihin ja kunnossapitoaikataulujen muutokseen edellisvuoteen verrattuna, kertoo toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström tulostiedotteessa.

Hänen mukaansa Kiinan Beihaissa sijaitsevan tehtaan ylösajo on edennyt suunniteltua nopeammin.

– Myös Varkauden kraftlaineritehtaan ylösajo on edistynyt hyvin ja sen toisen neljänneksen operatiivinen liiketulos oli positiivinen, Sundström sanoo.

Stora Enson yksiköistä kuluttajakartonkien operatiivinen liiketulos laski 9 prosenttia. Sen sijaan Packaging Solutions -divisioonan operatiivinen liikevoitto yli kaksinkertaistui.

Biomaterials-yksikkö eli sellutehtaat paransivat operatiivista liiketulostaan 9 prosenttia. Havupuusellun hinta oli korkeampi kuin vuosi sitten. Lehtipuusellussa hinta oli merkittävästi parempi.

Puutuoteyksikön operatiivinen liiketulos kehittyi myönteisesti. Kasvua vuoden takaisesta syntyi 6 prosenttia.

Papereissa edelleen heikkoa

Papereissa operatiivinen liiketulos sen sijaan putosi peräti 74 prosenttia. Paperiyksikön tulos oli vaatimattomat 11 miljoonaa euroa ja liikevaihto jatkoi laskuaan.

Paperidivisioona oli edelleen Stora Enson suurin yksikkö 719 miljoonan euron liikevaihdolla. Kuluttajakartongeissa liikevaihto oli 630 miljoonaa euroa, puutuotteissa 440 miljoonaa euroa, sellussa 371 miljoonaa euroa ja pakkauksissa 313 miljoonaa euroa.

Stora Enso ennakoi kolmannen neljänneksen tuloksensa olevan jonkin verran tai jopa selvästi suurempi kuin nyt julkaistu toisen neljänneksen.

*Lue myös *

UPM haluaa isot veroedut vastineeksi sellutehtaasta – Uruguay ei taipunut ehdotukseen

UPM:n liikevoitto nousi, sellutehtaat toivat suuren osan tuloksesta

Stora Enso investoi Inkeroisissa – tehtaalle uusi arkkileikkuri ja arkittamon laajennus