Presidentit rajoittavat liikennettä Savonlinnassa – "Varaa aikaa ja hyvät kengät"

Savonlinnan liikenne maalla, merellä ja ilmassa muuttuu torstaina täysin presidenttivierailun ajaksi. Pysäköintipaikat ovat kortilla.

Vladimir Putin
Pysähtyminen kielletty
Jarmo Nuotio / Yle

SavonlinnaPresidentti Sauli Niinistön ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin vierailu Savonlinnassa tarkoittaa juhlahumun lisäksi myös suljettua ilmatilaa, rajoitettua veneilyä sekä suljettuja katuja ja parkkipaikkoja. Enemmistö ymmärtää rajoitukset, mutta muutama paikallinen on jo sitä mieltä, että vähempikin normaalielämän rajoittaminen olisi riittänyt.

Komisario Pekka Koistinen Itä-Suomen poliisista muistuttaa, että näin ison mittaluokan tapahtuma vaatii isot järjestelyt, jotta kaikki sujuisi turvallisesti.

– Minä kehotan kärsivällisyyteen. Asiat kannattaa hoitaa huomisen aamupäivän aikana, ja puolen päivän jälkeen varautua siihen, että kulkeminen hidastuu. Savonlinnan oopperafestivaaliväen lisäksi presidentit tuovat paikalle paljon kiinnostunutta yleisöä.

Pysäköintipaikkoja on turha hakea Olavinlinnan läheltä torstain aikana.

– Me joudumme sulkemaan joitain katuja ja pysäköintipaikkoja vierailun takia. Kannattaa varautua jättämään auto normaalia kauemmas. Varaa aikaa ja hyvät kengät, mikäli haluat päästä näkemään presidenttejä.

Iso tapahtuma, isot järjestelyt

Presidenttien vierailua varten on tehty järjestelyjä jo pitkään kummallakin puolella rajaa. Koistisen mukaan tapahtuman kokoluokka on kunnioitettava.

– Ei tällaisia montaa järjestetä Suomessa, Itä-Suomessa vieläkin harvemmin. Ainutlaatuinen tapahtuma tämä on.

Varaa aikaa ja hyvät kengät, mikäli haluat päästä näkemään presidenttejä.

Pekka Koistinen

Koistisen mielestä maltti on Savonlinnassa torstaina valttia.

– Kannattaa varautua siihen, että välttämättä liikennejärjestelyt ja pysäköintijärjestelyt eivät ole ihan sitä, mihin on totuttu. Toisaalta varmasti nyt riittää nähtävääkin.