Herätys: Putin saapuu tänään Suomeen, perustulo jakaa mielipiteet, kuinka käy Ruotsin hallitukselle

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Sauli Niinistö ja Vladimir Putin.
Presidentit Sauli Niinistö ja Vladimir Putin tapasivat viime kesänä Kultarannassa.EPA / Alexei Druzhinin / Sputnik / Kremlin Pool

Putin tapaa Niinistön Savonlinnassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu tänään Savonlinnaan presidentti Sauli Niinistön vieraaksi. Yle seuraa vierailun käänteitä päivän aikana laajasti kaikissa välineissä. Lue tästä Ylen uutisesta keskeiset tiedot vierailun kulusta.

Aikataulun mukaan Putin lentokone laskeutuu kello 13.30. Aluksi presidentit neuvottelevat Punkaharjun valtiohotellissa, jonka jälkeen matka jatkuu Savonlinnan oopperajuhlille.

Lue tästä tarkemmin, miten voit seurata vierailun etenemistä verkossa, radiossa ja televisiossa.

Kysely: Perustulon kannatus ja vastustus on yhtä suurta

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) teettämän kyselyn mukaan 39 prosenttia suomalaisista hyväksyisi vähimmäistoimeentuloa vastaavan perustulon, vaikka verotusta kiristettäisiin samalla. Yhtä suuri joukko oli asiasta jokseenkin tai täysin eri mieltä. Reilu viidennes kertoi kyselyssä kannakseen ”vaikea sanoa”.

Kaatuuko Ruotsin hallitus?

Ruotsin hallituskriisistä saadaan tänään uutta tietoa, kun pääministeri Stefan Löfven astuu tiedotusvälineiden eteen aamupäivällä kello 11.

Oikeisto-oppositio on esittänyt maata ravistelleen tietovuotoskandaalin takia epäluottamuslausetta kolmelle sosialidemokraattiministerille. Onko edessä ministereiden vaihto vai hallituksen kaatuminen? Lue analyysi hallituskriisin taustoista ja sen todennäköisestä ratkaisusta.

Stefan Löfven
Ruotsin pääministeri Stefan Löfven pitää lehdistötilaisuutta tietovuotoskandaalista.Pelle T Nilsson / Stella Pictures / AOP

Senaatti äänesti: Obamacarea ei kumota ilman korvaavaa järjestelmää

Yhdysvalloissa senaatti on hylännyt lakiesityksen, jolla olisi kumottu Obamacare ilman tietoa korvaavasta terveydenhuoltojärjestelmästä. Lakiesitystä vastustivat senaatin demokraatit ja seitsemän republikaania. Äänet jakaantuivat 55-45.

Suomalaisia kiinnostavat ammateista kertovat tositelevisio-ohjelmat

Haluamme nähdä poliisien ja pelastusalan ammattilaisten arkea, mutta myös myyntimiehistä kertovat ohjelmat ovat suuressa suosiossa. Turun yliopiston mediatutkija Veijo Hietala, kertoo miksi haluamme katsoa, kun meitä pelastetaan ja kun meille myydään.

Veijo Hietala
Veijo HietalaKari Ahotupa / Yle

Yltävätkö helteet etelään?

Tänään selviää, yltävätkö helteet vihdoin myös etelään saakka. Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi kertoi eilen, että helteitä on luvassa etelään torstaina ja perjantaina. Koko maassa voidaan päästä tällä viikolla neljään hellepäivään.

Torstain sää
Yle

Tarkemmat säätiedot löytyvät osoitteesta yle.fi/saa.