Vahteristo: Vain kilpailutus voi säilyttää leikkaukset Raumalla

Rauman kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Samu Vahteristo ( kok. ) perää mielipidekirjoituksessaan Länsi-Suomessa nopeita liikkeitä aluesairaalan leikkaustoiminnan säilyttämiseksi.

Rauma
Rauman aluesairaala sairaala rakennus
Tapio Pukkila / Yle

Samu Vahteristo sanoo mielipidekirjoituksessaan Länsi-Suomessa (siirryt toiseen palveluun), että leikkaustoiminta voidaan säilyttää Raumalla vain tämän vuoden aikana tehtävän kilpailutuksen avulla.

Hän ei pidä kilpailutusta irtiottona vaan leikkausten jatkuminen Raumalla pitäisi hänen mielestään nähdä osana sairaanhoitopiirin kokonaisuutta ja tulevaisuudessa osana maakunnan sote-palveluja.

– Raumalla on hyvät tilat ja väestöpohja on koko talousalueella lähes 70 000 asukasta. Leikkauksien siirto Poriin jättäisi Rauman tilat tyhjiksi ja samalla vaatisi lisärakentamista Poriin. Kun ajatellaan verovarojen vastuullista käyttöä, se ei ole järkevää, perustelee Vahteristo mielipidettään.

Sairaanhoitopiirin mielestä anestesiaa vaativa leikkaustoiminta ei voi jatkua Raumalla. Myös sosiaali- ja terveysministeriö on ollut samalla linjalla.