YIT nosti tulostaan – ennustaa valoisaa loppuvuotta

Yhtiö nosti arviotaan konsernin liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton kasvusta.

Tulostiedot
Rakennusmies työssä
YIT rakensi alkuvuonna asuntoja etenkin kasvukeskuksissa. Jari Kovalainen / Yle

Rakennusyhtiö YIT:n oikaistu liikevoitto nousi huhti–kesäkuussa 25 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 20 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kutistui hieman 458 miljoonaan euroon.

–  Ensimmäisen vuosipuoliskon tulos oli selvästi vuoden takaista vahvempi, ja loppuvuoden näkymät ovat entistä valoisammat, kertoo toimitusjohtaja Kari Kauniskangas tulostiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

YIT aloitti runsaasti uusia kohteita kuluttaja-asiakkaille etenkin kasvukeskuksissa Suomessa ja itäisen Keski-Euroopan pääkaupungeissa. Sen sijaan Venäjällä asuntomyynti sujui odotuksia heikommin.

Kauniskankaan mukaan Suomen ja itäisen Keski-Euroopan maiden hyvä asuntomyynti ja -kysyntä tukevat konsernin liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton positiivisempaa kehitystä erityisesti loppuvuonna.

Yhtiö nostikin arviotaan konsernin liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton kasvusta. Liikevaihto kasvaa tänä vuonna 5–12 prosenttia ja oikaistu liikevoitto on 105–115 miljoonaa euroa, yhtiö ennustaa.

Aiemmin liikevaihdon kasvun arvioitiin olevan 0–10 prosenttia ja oikaistun liikevoiton olevan 90–105 miljoonaa euroa.

YIT ja rakennusyhtiö Lemminkäinen kertoivat kesäkuussa sopineensa yhdistymisestä. Sen on määrä tapahtua joko marraskuun tai tammikuun alussa.