Yrityskaupat vahvistivat Keskon tulosta – "Siwojen muutos K-kaupoiksi eteni hyvin"

Yhteensä 409 Siwaa ja Valintataloa muutettiin K-kaupoiksi tämän vuoden toukokuun loppuun mennessä.

Tulostiedot
Keskon pääkonttori Helsingissä
Keskon pääkonttori HelsingissäJyrki Lyytikkä / Yle

Keskon huhti-kesäkuun vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 84,6 miljoonaan euroon, kun tulos vuotta aiemmin oli 79,1 miljoonaa. Yhtiön toisen neljänneksen liikevaihto kasvoi 2,8 miljardiin.

Liikevaihto kasvoi 7,8 prosenttia vuoden takaisesta, mikä oli Keskon mukaan viime vuoden aikana tehtyjen yritysostojen ansiota.

Keskon pääjohtajan Mikko Helanderin mukaan viime vuoden huhtikuussa ostetun Suomen Lähikaupan integrointi eteni hyvin. Yhteensä 409 Siwaa ja Valintataloa muutettiin K-kaupoiksi tämän vuoden toukokuun loppuun mennessä.

Keskon kassavirta parani ja taloudellinen asema vahvistui selvästi katsauskauden aikana, Helander sanoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun). Tämä antaa hänen mukaansa hyvät edellytykset jatkaa strategian toteuttamista.

Yhtiö keskittyy päivittäistavarakauppaan, rakentamisen ja talotekniikan kauppaan ja autokauppaan. Kesko myi huhti–kesäkuussa muun muassa huonekalukaupat Askon ja Sotkan, Yamarin-veneliiketoiminnan sekä K-maatalousliiketoiminnan ja osti LVI- ja sähköalan tukkurin Onnisen.