1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rakentaminen & kiinteistöt

Asuntorakentaminen Lahden Ranta-Kartanossa alkaa ensi vuonna – valituskierre kaavasta ohi

Lahden keskustan ja Vesijärven väliin sijoittuvalle asuin- ja liikealueelle saa nyt alkaa hakea rakennuslupia.

Kuva: Lahden kaupunki

Lahden keskustan tuntumassa sijaitsevan Ranta-Kartanon alueen asemakaava on saanut lainvoiman. Alueelle on kaavoitettu muun muassa kerrostalorakentamista, mutta kaavasta valitettiin hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeus hylkäsi Salpausselän luonnonystävät ry:n ja Liekki ry:n sekä kahden henkilön valituksen, eikä korkein hallinto-oikeus ottanut jatkovalitusta käsittelyyn. Näin ollen alueelle voi nyt hakea rakennuslupia.

Kahta kerrostaloa Ranta-Kartanoon suunnitteleva Skanska arvioi, että se saa toisen taloista ennakkomarkkinointiin loppuvuodesta 2017 tai vuoden 2018 alussa. Samassa yhteydessä yhtiö hakee rakennuslupaa.

Hanke olisi edistynyt selvästi hitaammin, jos korkein hallinto-oikeus olisi antanut valitusluvan ja ottanut asian käsittelyyn.

– Siinä olisi taas helposti ainakin vuosi vierähtänyt, arvioi hankekehityspäällikkö Jukka Haaparanta Skanska Kodeilta.

Jos ennakkovarauksia tulee hyvin, voidaan ensimmäistä taloa alkaa rakentaa Haaparannan arvion mukaan jo keväällä 2018.

Toista taloa aletaan markkinoida ja rakentaa hieman myöhemmin, jos sillekin on kysyntää. Kaikkiaan Skanskalle tulisi Ranta-Kartanoon sata asuntoa.

Ranta-Kartanon alue sijaitsee tärkeällä paikalla Lahden ydinkeskustan ja Vesijärven välissä. Alueella pohjustetaan parhaillaan tulevia katuja ja tehdään putkitöitä.