1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruotsin politiikka

Ruotsissa osa oppositiosta vaatii yhä puolustusministerin eroa – Löfven ilmoitti kolmen ministerin vaihdosta tietoturvaskandaalin takia

Ruotsidemokraattien ja kristillisdemokraattien riveistä on jatkettu pääministerin arvostelua. Koko oikeisto-opposition kantaa odotetaan myöhemmin torstaina.

Ruotsin politiikka
Ruotsidemokraatit-puolueen puheenjohtaja Jimmie Åkesson.
Jimmie ÅkessonPatrik C. Österberg / AOP

Ensimmäisten joukossa pääministeri Stefan Löfvenin hallitusremonttia arvosteli oikeistopopulistisen Ruotsidemokraatit-puolueen puheenjohtaja Jimmie Åkesson. Åkessonin kirjoittaa Facebookissa, että puolustusministeri Peter Hultqvistin on erottava virastaan.

Pääministeri Löfven illmoitti aamupäivällä, että opposition epäluottamuksen kohteeksi joutunut infrastruktuuriministeri Anna Johansson ja sisäministeri Anders Ygeman eroavat tehtävistään. Lisäksi terveysministeri Gabriel Wikström jättää hallituksen. Hultqvist sen sijaan saisi pitää ministerin paikkansa.

Opposition mukaan ministerit eivät reagoineet Ruotsin kuljetushallituksen tietovuotoon riittävän nopeasti.

Kristillisdemokraatit kertoneet myös kantansa

Myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Ebba Bush Thor pitää Löfvenin hallituspyöritystä riittämättömönä ja vaatii puolustusministerin eroa.

– Puolustusministerin luottamus on mennyt, Thor kirjoittaa.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Opposition yhteistä kantaa odotetaan myöhemmin torstaina. Niin sanottuun porvarialliansiin kuuluvat maltillinen kokoomus, keskusta, liberaalit ja kristillisdemokraatit. Ruotsidemokraatit on allianssin ulkopuolella.

Lähteet: Yle