Hyppää sisältöön

Putin vilkutti savonlinnalaisille – Sadat ihmiset yrittävät nähdä vilauksen presidentistä

Putinin reitin varrella oli 300-400 ihmistä. Oopperavieraat ovat etuoikeutetussa asemassa Putinin nähdäkseen.

Kuva: Poliisi

Venäjän presidentti Vladimir Putinin vierailu on otettu kansan keskuudessa vastaan pääasiassa positiivisissa tunnelmissa.

Sadat ihmiset kerääntyivät jo aamulla diplomaattiautojen reitin varrelle nähdäkseen vilauksen Venäjän presidentti Vladimir Putinista hänen matkallaan kohti Punkaharjua. Tien varrella lähes helteisessä säässä maltettiin odottaa pari tuntia h-hetkeä.

Ohiajo kesti lopulta noin puoli minuuttia. Vladimir Putin vilkutti yleisölle, joka tallensi tapahtunutta kännyköillään. Joku teki kunniaa.

Tiedotustilaisuudessa Putin kiitti suomalaisia ystävällisyydestä ja vieraanvaraisuudesta, joka oli havaittavissa kun hän ajoi väkijoukon ohitse.

– Monet vilkuttivat minulle ystävällisesti. En voi tervehtiä kaikkia henkilökohtaisesti, mutta lähetän terveiset tiedotusvälineiden kautta, Putin sanoi.

Moni aikoi suunnata illalla Olavinlinnan tienoille yrittääkseen bongata Putinin uudelleen.

Kuva: Tanja Perkkiö / Yle

Yhtenäkään iltana en ole voinut laittaa korkkareita ja hametta, koska on niin kylmä, mutta tänään laitan.

oopperavieras Arja Törnroos

Olavinlinnan edustalla Savonlinnan satamassa on sen sijaan tänään ollut tavallista hiljaisempaa. Risteilyillä ei ole ollut kävijöitä tavalliseen tapaan.

Illan oopperavieraat ovat etuoikeutetussa asemassa Putinista vilausta etsivien ihmisten joukossa. Oopperafani Arja Törnroos oli ostanut liput tämän illan näytökseen jo keväällä, kun tietoa presidenttien läsnäolosta ei vielä ollut.

– Olen ollut täällä jo kuukauden ja nähnyt 11 oopperaa. Yhtenäkään iltana en ole voinut laittaa korkkareita ja hametta, koska on niin kylmä, mutta tänään laitan. Siitä huolimatta, että kaatuisin korkokengissäni kivillä. Onpahan paljon turvamiehiä minua nostamassa, Törnroos nauraa.

Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Yksi aikoo osoittaa mieltään

Törnroos kertoo nautiskelevansa tänään Savonlinnassa vallitsevasta hienosta tunnelmasta. Moni muukin kertoo, ettei hässäkkä turvajärjestelyineen haittaa, vaan pikemminkin on hauskaa, kun kerrankin tapahtuu jotakin erilaista. Törnroosin mukaan Savonlinnassa on yllättävän rauhallista.

– Putin otetaan arvonsa mukaan vastaan. Kuitenkaan ei ole pönötystä, vaan tämä on minusta positiivista ystävällisyyttä, Törnroos sanoo.

Mielenosoituksia Putinia vastaan ei ole poliisin tiedossa. Yksi savonlinnalainen nainen on kertonut Yle Uutisille aikovansa osoittaa mieltä illalla Olavinlinnan edustalla Vneäjän homofobisuuttaa vastaan.

Lisätty 27.7. klo 16:51 Putinin kommentti.

.
.