Sulhasta ei ole vielä löytynyt, mutta pinkki asuntomessutalo on rakas: "Tämä on kuin Melukylään olisi muuttanut "

Kaarina Mäki on viihtynyt nyt vuoden Seinäjoen asuntomessuille rakennuttamassaan talossa. Parasta ovat naapurit, hän sanoo.

asuntomessut
Seinäjoen asuntomessualueella asuva Kaarina Mäki kastelee kukkia.
Olli Koski/Yle

Seinäjoen asuntomessualueen asukkaat ovat tyytyväistä sakkia, ainakin jos on uskominen Seinäjoen kaupungininsinööri Kari Havusta. Hänen mukaansa vuoden asumisen jälkeen alueesta on tullut lähinnä positiivista palautetta.

– Pruukinrannan alueinfra on toiminut hyvin ja suuria korjaustöitä ei tarvinnut tehdä. Esimerkiksi kulkuväylät ja kuntan eli metsänpohjamaton asennus tehtiin jo alun perin kunnolla, Havunen toteaa.

Paljon yhteisöllisyyttä

Asuntomessualueelle pinkin omakotitalon rakentanut Kaarina Mäki on myös tyytyväinen nainen. Asumiskokemus alueesta ja omista kodista vuoden ajalta on täyden kympin arvoinen.

– Parasta ovat naapurit. Tämä on kuin Melukylään olisi muuttanut. Täällä on hirveän hyvä yhteistyö- ja avunantosopimus tässä naapureiden kanssa. Naapureilla on minun kotiavaimet ja minua ei huoleta jättää taloa yksin esimerkiksi viikoksi. Tämä sellainen pieni paratiisi, sanoo Mäki.

Kaarina Mäki on saanut apua naapureilta muun muassa hyllyjen kiinnityksessä, ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihdossa ja pyörähuollossa. Vastineeksi lastenlääkärinä toimiva Mäki on auttanut naapureita esimerkiksi lasten korvatulehdustapauksissa.

Ainoana ongelmana tiellä olevat puut

Lyhyt työmatka, lenkkeilymaastot, hyvä uimaranta... Lista on pitkä, kun Kaarina Mäki luettelee alueen hyviä puolia. Negatiivisia asioita ei tahdo tulla Mäen mieleen niitä kysyttäessä.

– Ainoa asia joka mietityttää on se, miksi kaupunki istutti puita keskelle tietä. Ilmeisesti ne ovat hidasteita, mutta talvella lumenauraus on haasteellista niiden takia, kertoo Mäki.

Ja se toinen kahdesta huolenaiheesta löytyy naapurista, missä rusakot ovat syöneet pensasmustikat – ja se ottaa ainakin naapuria pattiin.

Seinäjoen asuntomessualue ilmasta.
Seinäjoen asuntomessualuetta vuosi messujen jälkeen.Olli Koski/Yle

Ei löytynyt sulhasta, mutta perhe kasvoi

Kaarina Mäki haki asuntomessujen aikaan myös poikaystävää. Esittelytalon edessä oli pinkki postilaatikko, johon pystyi jättämään treffi-ilmoituksia. Ilmoituksia tuli muutama, mutta ne olivat kaikki hiukan pettymyksiä.

– Ilmoitustenjättäjät olivat vähän iäkkäämmän puoleisia tai vähän varattuja. Moniavioiseen hommaan en ole valmis. Mutta onneksi sain kirjeitä myös sairaalassa hoitamiltani lapsilta. Ne olivat parasta antia, iloitsee Mäki.

Vaikka sulhasta ei löytynyt, on Mäen kaksihenkinen perhe kasvanut yhdellä vuoden aikana. Aiemmin perheeseen kuului jo Jekku-niminen hevonen ja nyt kolmantena osapuolena on mukaan tullut suomenhevostamma Siiri.

Asuntomessut järjestettiin Seinäjoella vuosi sitten 8.7.–7.8.2016.