1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. risteilyt

Tallink kokeilee risteilyä Helsingistä Riikaan

Jos yhteys päätellään kannattavaksi, Tallink harkitsee sitä kesäkausiksi mutta ei ympäri vuoden.

risteilyt
Aukio Riian kaupungissa.
Riian vanhassakaupungissa sijaitseva mustapäiden kauppiaskillan talo rakennettiin 1990-luvulla entiseen asuunsa. 1300-luvulta peräisin ollut talo oli saanut pahoja vaurioita toisen maailmansodan pommituksissa ja purettiin neuvostoaikana. Mira Viitasalo

Laivayhtiö Tallink tekee lähipäivinä koeristeilyn Helsingistä Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Alus lähtee Helsingistä sunnuntaina iltapäivällä ja palaa kahden vuorokauden kuluttua. Maissaoloaikaa on kahdeksan tuntia.

Tallinkin myynti- ja markkinointijohtajan Margus Huntin mukaan yhtiö päättelee lippujen menekistä, onko reitille kysyntää samalla tavoin kuin Visbyn-risteilyille kesäisin.

Hunt kertoo Baltian uutistoimistolle BNS:lle (siirryt toiseen palveluun), että koeristeilystä päätettiin asiakkaiden toiveesta. Ympärivuotista yhteyttä ei kaavailla, eikä alukselta voi jatkaa matkaa autolla, hän kertoo.

Syynä Viron veronkorotukset?

Helsingin ja Riian välistä lauttayhteyttä on pohdiskeltu Viron alkoholiveropäätösten yhteydessä. Osan suomalaisista on arveltu siirtyvän alkoholiostoksille Latviaan, kun veronkorotukset ovat nostaneet hintoja Virossa.

Tallinkin vastaus noihin puheisiin oli viime vuoden lopussa, ettei yhtiö harkitse Helsingin ja Riian välistä lauttayhteyttä, mutta pitää aina tarkasti silmällä markkinoiden kehittymistä.

Lue seuraavaksi