Hyppää sisältöön

S-ryhmä muutti vastaustaan: "Emme ole luopumassa kokonaan muovikasseista"

Muovikassien myynti jatkuu myös S-ryhmän kaupoissa, yhtiöstä ilmoitettiin torstaina. Vielä alkuviikosta kauppajätti ei halunnut vastata, luopuuko se muovikasseista.

S-ryhmän ensi viikolla esiteltävä uudistus koskeekin hedelmä- ja vihannespusseja. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Lidl, joka on luopunut muovikasseista Keski-Euroopassa, ilmoitti Ylelle aikovansa jatkaa muovikassien myymistä Suomessa. Myös K-ryhmä ilmoitti, että sen suunnitelmissa ei ole luopua muovikasseista.

S-ryhmästä kerrottiin vielä tiistaina Ylelle, että yhtiö aikoo tiedottaa muovikasseihin ja -pusseihin liittyvästä uutisesta tiistaina 2. elokuuta. Kysymystä muovikasseista luopumisesta ei kumottu eikä vahvistettu, vaan pyydettiin odottamaan tiistaihin.

Kyse onkin hedelmä- ja vihannespusseista

Paljon auki jättävä vastaus aiheutti torstaiaamuna hämmennystä myös S-ryhmän sisällä. SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksen suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen halusi palata asiaan. 

– S-ryhmässä emme ole luopumassa kokonaan muovikasseista, Lyytikäinen ilmoittaa.

Koko S-ryhmän tasolla muovisten ostoskassien kulutus on vähentynyt tänä vuonna, kun markettien tavoin myös Sokos- ja Emotion -ketjuissa kassit muuttuivat maksullisiksi.

Muiden suurten tavoin myös S-ryhmä on sitoutunut ympäristöministeriön ja Kaupan liiton viimesyksyiseen muovikassisopimukseen.

Ensi tiistain tiedotteen sisällöstäkin S-ryhmän Lyytikäisellä oli uutta kerrottavaa. 

– Osana muovijätteen vähentämispyrkimyksiä S-ryhmässä tulemme ensi viikolla kertomaan pienestä uudistuksesta liittyen myymälöissä tarjottaviin hedelmä- ja vihannespusseihin.