1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Putinin vierailu päättyi, USA:n senaatti hyväksyi Venäjä-pakotteet ja koko maassa satelee

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Putinin limusiini kadulla.
Putinin limusiini lipui kohti lentokenttää Olavinlinnalta oopperan jälkeen myöhään torstaina.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Venäjän presidentti Vladimir Putinin Suomen-vierailu päättyi varhain perjantaiaamuna, kun presidentin lentokone nousi ilmaan Savonlinnan kentältä. Poliisin mukaan vierailu sujui hyvin, vaikka aikataulujen venyminen aiheuttikin päänvaivaa.

Putinia isännöinyt presidentti Sauli Niinistö nosti torstaina Savonlinnassa esille Pietarin läheisen Krasnyi Borin ongelmajätealueen ja mustasta hiilestä lähtevät päästöt. Putin suhtautui asiaan aiempaa myönteisemmin. Suuri Krasnyi borin ongelmajätelaitos on uhka sekä Venäjälle että Suomelle.

Presidentit Vladimir Putin ja Sauli Niinistö pressitilaisuudessa torstaina Savonlinnassa.
Mikhail Metzel / AOP

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi Venäjä-pakotteet

Yhdysvaltain senaatti on hyväksynyt Venäjä-pakotteita koskevan lakipaketin. Myös Pohjois-Koreaa ja Irania koskevat uudet pakotteet menivät senaatissa läpi lähes yksimielisesti. Trump on vastustanut pakettia, mutta presidentin esikunta on vihjannut hänen hyväksyvän lakipaketin pakon edessä.

Protestit Venezuelassa jatkuvat

Venezuelassa jatkuvat presidentti Nicolas Maduron vastaiset mielenosoitukset. Maan oppositio on kaavaillut perjantaiksi maanlaajuisia marsseja ja protesteja, joissa vaaditaan uusien presidentinvaalien järjestämistä. Yli sata ihmistä on kuollut Venezuelan kuukausia jatkuneissa levottomuuksissa.

Miksi menestynyt rokkari päätyy itsemurhaan?

Kynttilöitä, kukkia ja valokuvakopio laulaja Chester Benningtonista Yhdysvaltain suurlähetystön edessä Moskovassa.
Kynttilöitä, kukkia ja valokuvakopio laulaja Chester Benningtonista Yhdysvaltain suurlähetystön edessä Moskovassa.Sergei Savostyanov / AOP

Amerikkalaisen Linkin Parkin solisti Chester Bennington teki itsemurhan 41-vuotiaana. Miksi menestyvät taiteilijat päätyvät tappamaan itsensä? Itsemurhiin perehtynyt asiantuntija muistuttaa, että taustalla on usein päihderiippuvuus ja siihen liittyvä masennus.

Perjantaina sateista koko maassa

Aamulla liikkuu hajanaisia sateita maan eteläosan yli kohti pohjoista. Ylen meteorologin Kerttu Kotakorven mukaan päivällä on lämmintä ja pilvisyys on vaihtelevaa. Kuurosateita tulee sekä etelässä että pohjoisessa, paikoin voi myös ukkostaa. Tarkemmat säätiedot löytyvät osoitteesta yle.fi/saa.

Perjantain sääkartta.
Yle
Lue seuraavaksi