1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lestadiolaisuus

Ranuan opistoseuroihin odotetaan 22 000 kävijää

Väkeä oli jo torstai-iltana noin 10 000.

Suuri osa seuraväestä tulee asuntoautoilla. Kuva: Jorma Korhonen / Yle

Ranuan opistoseuroja vietetään viikonloppuna Ranuan kristillisellä opistolla. Ranuan opistoseuroissa kävi viime kesänä noin 21 000 seuravierasta.Seurajärjestäjät ovat varautuneet aiempia vuosia suurempaan kävijämäärään, sillä tämän kesän Suviseurat pidettiin Porissa, jonne kaikilla halukkailla ei ollut mahdollista lähteä.

– Väkeä saapui jo eilen illalla noin 10 000. Olemme varautuneet jopa 22 000 vieraaseen. Aluetta on kunnostetttu talven aikana ja olemme ottaneet lisäalueita käyttöön. Illalla joka ainoa työvuoro oli täytetty, kertoi päätoimikunnan puheenjohtaja Tapio Pudas.

Tapahtuman avaussanat lausutaan perjantaina kello 10. Lestadiolaisseurat jatkuvat puheiden ja virsien vuorottelulla sunnuntai-iltapäivään saakka. Seura-alue avattiin torstaina.

Järjestämisvuorossa on Hailuodon, Kempeleen, Oulunsalon, Limingan, Lumijoen ja Siikajoen alueen rauhanyhdistykset yhteistyössä Ranuan kristillisen kansanopiston kanssa.

Ranuan aiemmissa opistoseuroissa matkapuhelinverkko on ajoittain ollut kuormittunut. Matkapuhelinoperaattorit ovat nyt lisänneet verkon kapasiteettia ja yhteyksien toivotaan toimivan paremmin.

Seurojen tunnuslause on "He kaipasivat isänmaata" (Hepr. 11:14). Tunnus viittaa itsenäisen Suomen viettämään juhlavuoteen.