Hyppää sisältöön

Karkkilassa loukkaantui torstaina kaksi poliisia – avovankilasta paennut mies yritti kaasuttaa autolla pois paikalta

Poliisit loukkaantuivat, kun avovankilasta luvatta lähtenyttä 27-vuotiasta miestä oltiin ottamassa kiinni huoltoaseman pihalla.

Poliisiauton ikkuna rikkoontui tilanteessa. Kuva: Tommy Jannasch

Karkkilassa loukkaantui torstaisessa välikohtauksessa kaksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia, jotka molemmat ovat olleet sairaalahoidossa. Aikaisemmin kerrottiin vain yhden poliisin loukkaantumisesta.

Molemmat poliisit ovat jo päässeet pois sairaalasta. Tapahtumat saivat alkunsa Karkkilassa, Santasalonkadulla huoltoaseman pihalla torstaina varhain aamulla.

Poliisipartio oli tarkistamassa avovankilasta karanneeksi epäillyn miehen henkilöllisyyttä. Miehen epäiltiin paria päivää aiemmin poistuneen luvatta avovankilasta.

– Asian selvittämisen yhteydessä mies oli yllättäen lähtenyt voimakkaasti kaasuttamalla peruuttamaan autoaan, jolloin kuljettajan puoleinen avoinna oleva etuovi oli osunut vieressä olleeseen poliisiin. Poliisi jäi avoimen etuoven ja pakettiautomallisen poliisiauton väliin. Poliisipartion toinen poliisi oli tämän jälkeen saanut käskyttämällä pakenevan miehen ulos autosta ja hänet otettiin kiinni, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta poliisin tuoreessa tiedotteessa.

Molemmat poliisit loukkaantuivat tapahtuman yhteydessä, pakenevan miehen kiinni ottanut poliisi lievemmin. Heidän vammojaan hoidettiin sairaalassa, josta molemmat ovat jo päässeet pois. Vammat eivät ole olleet hengenvaarallisia.

– Tapahtumaa tutkitaan muun muassa virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena sekä vangin karkaamisena. Epäilty 27-vuotias mies on pidätetty ja hänen vangitsemisesityksestään tehdään päätös viikonlopun aikana, kertoo poliisi tiedotteessa.

Asian esitutkinta ja tekniset tutkimukset jatkuvat.

.
.