"Ei tällaista mainosta voi millään rahalla ostaa!" – Putinista tuli iso mainos Savonlinnalle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaaminen esitteli Savonlinnaa maailmalle.

Kotimaa
Putin ja Niinistö
Президенты России и Финляндии на встрече в Савонлинна.EPA

SavonlinnaSuomen ja Venäjän presidenttien tapaaminen nosti Savonlinnan hetkeksi isoksi pisteeksi maailman kartalla. Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen (SDP) myhäilee, että torstai kantaa hedelmää matkailun laariin.

– Kaupunki sai aivan uskomattoman markkinointinäkyvyyden maailmanlaajuisesti, ei tällaista mainosta voi millään rahalla ostaa. Pelkästään Venäjällä on 94 miljoonaa television katsojaa ja jos edes osa heistä näki eilisen maisemakortin, tämä näkyy varmasti matkailun vilkastumisena.

Mikkonen pääsi myös keskustelemaan Putinin ja Niinistön kanssa Savonlinnan kaupungin tarjoamalla illallisella, mutta mitä Olavinlinnan muurien kätköissä puhuttiin, se jää muurien sisälle.

– Keskustelujen sisältö on luottamuksellista. Kummatkin presidentit olivat kuitenkin hyväntuulisia ja keskustelu oli vilkasta.

Entä Parikkalan rajanylitysasema?

Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen Olavinlinnan edessä.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen tuumaa, että keskustelu linnassa oli vilkasta, mutta sisältö jää salaisuudeksi.Jarmo Nuotio / Yle

Savonlinnan kaupunki on jo pitkään halunnut Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämistä, mikä olisi varsinkin matkailulle arvokas asia. Mikkonen on asian suhteen toiveikas.

– Asia on saanut presidenttien tapaamisen alla runsaasti julkisuutta ja toivon, että asia etenee tulevaisuudessa.

Kyllä tämä jää minun mieleeni ikiajoiksi.

Anna-Kristiina Mikkonen

Presidentit keskustelivat torstaina Punkaharjulla, minkä jälkeen he saapuivat Olavinlinnaan kaupungin tarjoamalle päivälliselle. Päivää leimasi aikataulujen venyminen ja massiiviset turvatoimet. Mikkoselle päivä oli suuri.

– Harvemmin sitä edes Suomen presidenttiä tapaa, torstaina tapaan kotilinnassani kaksi presidenttiä, joista toinen on vielä suurvallan presidentti. Kyllä tämä jää minun mieleeni ikiajoiksi.