Halla-aho lähettää paimenkirjeitä perussuomalaisille: “Puheet ovat uskomattomia röyhkeydessään”

Halla-ahon mukaan perussuomalaisissa ei ole menossa kapinaliikettä.

Jussi Halla-aho
Jussi Halla-aho
Jussi Halla-aho.Martti kainulainen / Lehtikuva

Perussuomalaisten perustajajäsen Raimo Vistbacka on väsynyt mies. Timo Soinin luottomies vastaa puhelimeen remontin keskeltä. Hän on saanut Halla-aholta paimenkirjeen.

– Uskon, että Halla-ahon kanssa pärjätään, mutta entäpä hänen ympärillään olevat ihmiset? Odotan, että minut erotetaan, jos olen tehnyt jotakin väärin.

Raimo Vistbacka kertoo saaneensa puheenjohtajalta kirjeen, jossa tämä kehottaa epäileviä tuomaita lähtemään vapaaehtoisesti toiseen puolueeseen.

Halla-aho on puhunut aiheesta kaikkien piirijohtajien kanssa. Etelä-Pohjanmaalle lähti postia, koska piirin puheenjohtaja Raimo Vistbacka oli "kysellyt julkisesti, voisiko perussuomalaisten säätiö tukea jotain toista puoluetta". Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi asiaa Vaasassa.

– Tämä on tietysti ennennäkemätön väite röyhkeydessään. Toivon, että Raimo Vistbacka kumoaa nämä puheet, Halla-aho sanoo.

Halla-ahon lähettämistä kirjeistä kertoivat torstaina Pohjalainen ja Ilkka-lehti.

"Ongelma ei ole henkilökohtainen"

– Minulla ei ole mitään henkilökohtaista ongelmaa Vistbackan kanssa. Hän on erittäin näkyvässä tehtävässä puolueessa ja toivon, että hän seisoo puolueen takana, Halla-aho sanoo.

Raimo Vistbacka vakuuttaa, että hänelläkään ei mitään Halla-ahoa vastaan. Halla-ahon ei vain pitäisi uskoa kaikkia ympärilla pyöriviä huhuja.

– Minä olen niin vanha mies, että tuskin tällaista enää mihinkään tarvitaan. Tälläinen huru-ukko, ei tällaisella ole enää mitään merkitystä.

Vistbacka toivoo yhä, että puolue ei jakautuisi sirpaleiksi. Hän jaksaa uskoa, että kompromissi löytyy ja repiminen loppuu. Vistbacka on toistaiseksi puolueen jäsen.

"En ole ymmärtänyt Soinia kolmeen vuoteen" 

Halla-ahon mukaan perussuomalaisissa ei ole menossa kapinaliikettä. Yle Uutiset teki soittokierroksen puolueen piirijärjestöihin. Siinä selvisi, että kuudestatoista piirijohtajasta neljä on eronnut tai erotettu tehtävästään Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen.

Lapin piirin puheenjohtaja Terho Korpikoski kertoo, että 500:sta jäsenestä vain kahdeksan on valinnut Uuden vaihtoehdon. Perussuomalaiset saa Lapissa koko ajan lisää jäseniä.

– En ole ymmärtänyt Soinia kolmeen vuoteen, hyvä että mies meni vaihtoon. Oletko lukenut Soinin kirjan Peruspomo? Hyvä. Siinä hän haukkuu kaikki lukuunottamatta peruspalveluministeri Pirkko Mattilaa, Korpikoski sanoo.

Lapin piirin entinen puheenjohtaja Matti Torvinen erotettiin. Hän liittyi Uuden vaihtoehdon riveihin ja nousi eduskuntaan varasijalta.

Samansuuntaista viestiä tulee myös Pirkanmaalta. Perussuomalaiset on pysynyt kasassa, eikä ymmärrystä lähtijöille löydy.

– En ymmärrä, mikä siinä Jussissa on niin kummallista ja kammottavaa, että tällaisin ratkaisuihin on päädytty, sanoo Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Veijo Niemi.

Sakeaa soppaa sekoitti perjantaina myös puolueen entinen puheenjohtaja Timo Soini, joka totesi Aamulehdessä (siirryt toiseen palveluun), että perussuomalaiset on ihmisvastainen puolue.

Korjattu 29.7.2017 klo 12.05 Pirkanmaan piirin puheenjohtaja on Veijo Niemi, ei Veikko Niemi.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus