1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rikokset

Yliajo Helsingin keskustassa – yksi kuollut, neljä loukkaantunut ja viety sairaalaan

Yliajo tapahtui uusien tietojen mukaan Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä. Alkoholilla oli osuutta yliajoon. Poliisin mukaan teossa ei ole viitteitä terrorismiin.

Poliisi onnettomuuspaikalla Annankadun ja Lönnrotinkadun risteyksessä.

Yksi henkilö on kuollut ja neljä ihmistä loukkaantunut Helsingin keskustassa tapahtuneessa yliajossa, poliisi tiedottaa. Yliajo tapahtui poliisin viimeisimpien tietojen mukaan Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä. Tätä puoltavat silminnäkijähavainnot ja valvontakameroiden kuvat. Poliisi sai ilmoituksen yliajosta kello 18.15.

Poliisi selvittää edelleen, ovatko kaikki törmäyksen uhrit olleet Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä.

– Ei ole vielä aivan varmaa, onko myös Annankadun risteyksessä törmätty johonkin, Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja, komisario Patrik Karlsson sanoo.

– Ilmeisesti autolla oli ajettu suojatiellä olevien ihmisten päälle.

Paikalla oleva komisario Henri Helminen kommentoi Helsingin poliisista, että auto tuli Mannerheimintieltä päin.

Poliisin mukaan ainakin alkoholilla oli osuutta yliajoon.

– Teossa ei ole viitteitä terrorismiin, Helminen kertoo.

Poliisi on vahvistanut, että yliajossa kuollut henkilö on suomalainen nainen.

Epäilty sekavassa tilassa

Loukkaantuneet ovat tällä hetkellä sairaalahoidossa. Heistä kenelläkään ei ole hengenvaaraa, ja vammat ovat lieviä. Loukkaantuneet ovat kaikki 30–40-vuotiaita. Heistä kaksi on miehiä ja kaksi naisia. Kaksi loukkaantunutta on Venäjän kansalaisia, yksi Viron kansalainen ja yksi on Suomen kansalainen.

Neljän sairaalaan viedyn loukkaantuneen lisäksi on joitain ihmisiä, jotka saivat pieniä, lieviä vammoja.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Ajoneuvon kuljettaja on poliisin hallussa. Poliisin mukaan kuljettaja saatiin heti yliajon jälkeen kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä. Epäilty on suomalainen, noin 50-vuotias mies. Hän on sekavassa tilassa, eikä poliisi ole päässyt vielä puhuttamaan henkilöä.

Kuljettaja vietiin verikokeisiin ja tämän jälkeen Helsingin poliisivankilaan. Poliisi pyrkii puhuttamaan kuljettajaa myöhemmin tämän illan aikana. Teon rikosnimikkeet tarkentuvat myöhemmin, poliisi tiedottaa.

Osa Annankatua on suljettu tapauksen vuoksi välillä Lönnrotinkatu-Kalevankatu. Yliajo vaikuttaa vielä hetken ajan liikenteeseen.

Poliisi: Yksittäisiä tekoja vaikea estää

STT:n saaman silminnäkijäkuvauksen mukaan auto ajoi jo reilut kaksi tuntia ennen yliajoa järjetöntä ylinopeutta Fredrikinkatua pitkin. Helsingin poliisin yleisjohtaja, komisario Patrik Karlsson kertoo, että poliisin tietoon ei tullut ilmoituksia kaahailusta. Poliisi sai tiedon tapahtumista vasta, kun yliajo oli sattunut kello 18.15.

Karlsson kertoo, että poliisin on haastavaa estää tämänkaltaiset yksittäiset tapahtumat.

– Emme pysty rajoittamaan normaalia elämää kaduilla niin, että olisi mahdollista estää yksittäinen teko ja jokaisen yksittäisen päihtyneen henkilön törttöily, Karlsson sanoo.

Juttua muokattu 28.7.17 kello 21.45: Päivitetty poliisin viimeisimmät tiedot yliajon tapahtumapaikasta.