Trumpin lähipiirin muutokset jatkuvat – Nyt vaihtuu kansliapäällikkö

Donald Trump
Presidentti Donald Trump astuu alas lentokoneesta sateenvarjon alla. Ympärillä on lehdistöä ja turvamiehiä.
Chip Somodevilla / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jatkaa lähipiirinsä vaihtoa. Nyt lähtökäskyn saa kansliapäällikkö Reince Priebus. Hänen tilalleen Trump nimittää kotimaan turvallisuudesta vastaavan ministerin, kenraali John Kellyn.

Trump ilmoitti asiasta Twitterissä päivä sen jälkeen, kun Trumpin uusi viestintäjohtaja Anthony Scaramucci oli syyttänyt Priebusin vuotaneen lehdistölle tietoja.

Presidentti Trump kehui twiiteissään vuolain sanoin Kellya. Trump kuvasi häntä "hyväksi amerikkalaiseksi ja hyväksi johtajaksi". Trump lisäsi myös Kellyn olevan hänen hallintonsa todellinen tähti.

Hetken päästä Trump jo kiitteli potkimaansa Reince Priebusia palveluksestaan ja omistautumisestaan maansa hyväksi.

Uutistoimisto Reutersin valkoisen talon lähteen mukaan Trump olisi ilmoittanut Priebusille pari viikkoa sitten, että hän on korvaamassa Priebusin. Lähteen mukaan Priebusin potkuilla ei ole tekemistä viestintäjohtajan Scaramuccin puheisiin.

Lähteen mukaan Trump olisi lämmennyt useiden Kellyn kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen ajatukselle nimetä Kelly kansliapäällikökseen.

Reince Priebus kertoi CNN:n haastattelussa, että hän on irtisanoutunut torstaina tehtävästään sen jälkeen, kun hän oli käynyt useita keskusteluja Trumpin kanssa.

Priebus kommentoi haastattelussa myös, että asiaan ei juurikaan liity huonoja fiiliksiä.

Kelly aloittaa työssään maanantaina.

Lähteet: AFP, AP, Reuters