1. yle.fi
  2. Uutiset

Keskustan Kaikkonen haluaa pienituloisimpien takuueläkkeisiin korotuksen budjettiriihessä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen esittää, että takuueläkkeitä korotettaisiin 40–50 eurolla elokuun budjettiriihessä.

Budjettiriihi
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen Markku Ulander / Lehtikuva

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen haluaa korotuksen pienituloisimpien eläkeläisten takuueläkkeisiin. 8.–9. elokuuta pidettävässä budjettiriihessä takuueläkkeitä pitäisi Kaikkosen mukaan nostaa 40–50 eurolla.

– Hallitus on tällä vaalikaudella jo korottanut takuueläkettä, mutta taso ei ole vielä riittävä. Liian moni mummo ja vaari joutuu miettimään, riittääkö raha ruokaan ja lääkkeisiin. Eläkeläisköyhyys on yksi hälyttävimmistä epäkohdista hyvinvointiyhteiskunnassa. Takuueläkkeen korottaminen on yksi niistä ratkaisuista, joilla eläkeläisköyhyyteen voidaan puuttua, Kaikkonen toteaa kannanotossaan.

Hallitus on tällä kaudella sekä korottanut että leikannut takuueläkettä. Takuueläke nousi viime vuoden alusta 23 eurolla kuussa. Lisäksi hallitus päätti korottaa takuueläkettä kahdeksalla eurolla kuussa vuoden 2018 alusta.

Hallitus myös leikkasi kansaneläkeindeksiä 0,85 prosentilla. Takuueläke pieneni Kelan mukaan enintään alle 10 eurolla kuukaudessa tämän vuoden alusta.

Lue seuraavaksi