Sipoossa sytytettiin kolme tulipaloa yöllä – Urheilukentän huoltorakennus ja mönkijä tuhoutuivat täysin

Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan poliisi epäilee nuorten sytyttäneen kolme tulipaloa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

tulipalot
Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen Sipoon paloaseman henkilökunta esittelee toimintaansa avointen ovien päivinä.
Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen Sipoon paloaseman henkilökunta esitteli toimintaansa avointen ovien päivinä 23.11.2013.Yle

Sipoon Söderkullan alueella sytytettiin kolme tulipaloa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman ennen puolta yötä Neiti Miilin tielle.

– Sinne hälytettiin alun perin yksi yksikkö tutkimaan pienempää paloa, ja se huomasi nämä kaksi muuta paloa, mitkä oli sytytetty varmasti samoihin aikoihin. Siitä sitten tilanne kasvoi sellaiseksi kuin se oli, sanoo päivystävä palomestari Antti Virtanen Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksesta.

Suurin tulipaloista roihusi yleisurheilukentän 150 neliömetrin kokoisessa huoltorakennuksessa, joka tuhoutui käytännössä kokonaan.

– Katto ei ollut vielä ihan täyden palon vaiheessa, mutta ruskeaa savua tuli katon rajasta koko katon mitalta, ja siinä ei kauhean kauan mene, kun se syttyy palamaan.

Sipoon kunnan liikuntapaikkamestaria Bjarne Ståhlia harmittaa se, että urheilukentän huoltorakennuksessa säilytetty mönkijä tuhoutui tulipalossa. Muu rakennuksessa ollut irtaimisto oli lähinnä harjoja ja siivousvälineitä.

Ståhlin mukaan huoltorakennuksen tuhoutuminen ei kuitenkaan vaikuta urheilukentän toimintaan.

Yhdet nuoret sytyttivät ja toiset samuttivat tulipaloja

Lisäksi toinen tulipalo oli sytytetty kangasmaastoon, mutta se saatiin sammumaan ennen kuin tuli tarttui puihin.

Kolmas palo oli sytytetty jätekasaan, jossa paloi muun muassa styroksia. Tätä paloa paikalla ollut nuorisojoukko oli jo ehtinyt sammuttaa.

Pelastuslaitos ei kuitenkaan ehtinyt nähnyt tulipalojen sytyttäjiä.

– Poliisin kanssa on sovittu tämmöinen tiedotuslinja, että nuorten epäillään sytyttäneen tulipalot, ja poliisi tutkii niiltä osin sytyttäjiä. On hyvin todennäköistä, että nuorista on kyse, Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan jätekasaa sammuttaneet nuoret eivät olleet sytyttäneet tulipaloja.