Hyppää sisältöön

Poliisi oikoo some-huhuja – Ruoveden laivarannan öinen onnettomuus ei ollut tahallinen

Sisä-Suomen poliisin mukaan tilanteessa ei oltu heitetty palavaa nestettä eikä palovammoja saaneilla nuorilla miehillä ole hengenvaaraa.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Sisä-Suomen poliisi tutkii lauantain ja sunnuntain välisen yön tapahtumia Ruovedellä.

Ruoveden venesatamaan oli kokoontunut paikkakuntalaisia illan viettoon. Illan aikana vuonna 1990 syntyneen miehen vaatteet olivat syttyneet tuleen tupakoinnin yhteydessä. Mies sai hoitoa vaativia palovammoja jalkoihin, käsiin sekä kasvoihin. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Poliisin mukaan vuonna 1995 syntynyt miehen ystävä oli toiminut ripeästi, kaatanut miehen maahan ja alkanut välittömästi sammuttaa palavia vaatteita. Hän sai siinä yhteydessä palovammoja käsiinsä ja selkäpuolelle. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Sosiaalisessa mediassa liikkuu tällä hetkellä tietoja siitä, että mies olisi sytytetty tahallaan tuleen ja vammat olisivat syntyneet päälle heitetystä palavasta nesteestä.

Poliisitutkinnassa ei ole tullut toistaiseksi esiin mitään sellaista, joka liittäisi tapahtumiin ulkopuolisia ihmisiä tai tahallista toimintaa. Asiassa ei ole aloitettu rikostutkintaa.

Poliisi pyytää paikalla olleita ilmoittautumaan ja kertomaan havainnoistaan poliisille.

.
.