Ranuan opistoseurat laajenee – lisää tilaa tarvitaan autoille ja matkailuvaunuille

Ranuan kristillinen opisto ostaa lisää maata, jotta kaikki vieraat mahtuvat jokakesäisille opistoseuroille.

Luterilaiset herätysliikkeet
Ranuan opistoseurat ilmakuvassa vuonna 2017
Ranuan opisto

Ranuan opistoseuroilla riitti vilinää viikonloppuna. Seuroilla oli parhaimmillaan lähestulkoon 25 000 kävijää. Järjestäjät joutuivatkin ottamaan käyttöön paikalliselta maanomistajalta vuokrattuja lisäalueita, jotta kaikki saatiin mahtumaan paikoitusalueille.

Tulevina vuosina opistoseuroilla on käytössään enemmän tilaa, sillä Ranuan opisto on päättänyt hankkia yli kolme hehtaaria metsämaata seuravieraiden paikoitusalueeksi. Opistoseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Tapio Pudas sanoo, että paikoitusalueella rajat alkavat tulla vastaan.

– Ei ole tarkoitus, että opistoseuroja kasvattamalla kasvatetaan. Kyllä tämä nykyinen väkimäärä on ihan, sanoisinko riittävä siihen kapasiteettiin nähden, millä näitä seuroja järjestetään. Mutta jatkossa on odotettavissa 20 - 25 tuhatta väkeä, ja se 25 tuhatta on jo niin iso, että siihen sitä lisämaata tarvitaan.

Ensi vuonna Ranuan opistoseurojen järjestelyvastuussa ovat Haukiputaan, Jokikylän, Kellon, Kiimingin, Murron, Tyrnävän, Muhoksen, Laitasaaren ja Utajärven rauhanyhdistykset (siirryt toiseen palveluun). Vastuualueiden rauhanyhdistykset osallistuvat tällä viikolla vasta loppuneiden seurojen purkutyöhön.