Hyppää sisältöön

Sikalinja saa jo aurinkoenergiaa – ensimmäiset aurinkopaneelit käytössä Atrialla

Ensimmäinen osa aurinkosähköpuistosta tuottaa jo energiaa Seinäjoella. Nyt tuotettava sähkö ohjataan sikateurastamon ja sikaleikkaamon käyttöön.

Aurinkosähkökentän ensimmäinen osa otettiin käyttöön 31.7.2017 Kuva: Antti Kettumäki/Yle

Ensimmäinen osa Atrian aurinkosähköpuistosta on tänään otettu käyttöön.

Aurinkovoimalan muuntaja ja invertteri on saatu viikonloppuna käyttökuntoon ja maanantaina käyttöön otettiin nimellisteholtaan 600 kilowattia oleva paneelikenttä.

– Se on kytketty sikalinjan verkkoon eli aurinkoenergia menee nyt sikateurastamon ja sikaleikkaamon käyttöön, kertoo johtaja Tapani Potka Atrialta.

Solarigo Systems Oyn Jukka Muilu (vas.) ja Atrian Tapani Potka esittelemässä käyttöönotettua aurinkovoimalaa. Kuva: Antti Kettumäki/Yle

Aurinkosähkökentälle on jo asennettuna 1,2 megawattia tuottavat aurinkopaneelit ja syksyn mittaan paneeleja asennetaan niin, että teho nousee 4 megawattiin.

Kaikkiaan Atrialle asennetaan 24000 aurinkopaneelia, jotka vastaavat 5600 MWh vuotuista sähköntuotantoa.

– Tälle neljän megawatin kentälle tulee 15000-16000 paneelia. Loput paneelit tullaan sijoittamaan tehdasalueelle kattoasennuksina sekä vapaana oleville nurmikentille, Tapani Potka sanoo.

– Seinäjoelta Lapualle ja takaisin paneeleja riittäisi tien molemmin puolin koko matkalle, sanoo Jukka Muilu Solarigo Systems Oy:sta.

Aurinkosähköllä on tarkoitus korvata noin 5 prosenttia Atrian tehtaan tarvitsemasta sähköstä vuositasolla.