Perussuomalaisten paikallispuheenjohtaja jätti puolueen Alajärvellä

Turo Kalliomaa perustelee eroaan sillä, ettei pidä uudesta tavasta, jossa puolueen jäsen valvoo toisen jäsenen toimintaa.

Perussuomalaiset

Alajärven perusuomalaiset on jäänyt vaille puheenjohtajaa. Puheenjohtaja Turo Kalliomaa jätti maanantaina eroilmoituksensa puolueelle. Samassa kirjeessä lähti kannattajakortti Sininen tulevaisuus -puolueelle.

Kalliomaa perustelee eroaan sillä, että hän ei pidä uudesta tavasta, jossa puolueen jäsen valvoo toisen jäsenen toimintaa.

Kalliomaa viittaa puoluekokouksen jälkeiseen aikaan, koventuneisiin asenteisiin ja kielenkäyttöön puolueessa. Taustalla on myös "paimenkirje", jonka perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho lähetti Etelä-Pohjanmaan piirille ja paikallisyhdistyksille. Kirjeessä Halla-aho arvioi piirin alajärveläisen puheenjohtajan Raimo Vistbackan toimintaa ja lojaalisuutta.

– Ennen perussuomalaisissa oli katto korkealla ja seinät leveällä ja olimme moniääninen porukka, mutta nyt tuntuu että sitä ollaan ajamassa enemmän ja enemmän yhden asian liikkeeksi, sanoo Kalliomaa.

Kalliomaa jatkaa Alajärven valtuustossa omana sitoutumattomana valtuustoryhmänään sekä kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtana valitun kaksivuotiskauden. Liittymistä Siniseen tulevaisuuteen hän pohtii, kun on nähnyt puolueohjelman.

Turo Kalliomaa kertoi eroilmoituksestaa facebook-päivityksessään. Asiasta uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Ilkka.