1. yle.fi
  2. Uutiset

Linnanmäeltä tuttu taiteilija on leikannut kymmeniätuhansia siluettikuvia – "Hymy tekee kummallisia musseroita naamaan"

Linnanmäen pitkäaikainen siluettitaiteilija Sirkka Lekman leikkaa viimeistä kesää huvipuiston asiakkaiden siluettikuvia.

Ylen aamu
Ylen aamu-tv: Silhuettitaiteilija Sirkka Lekman eläkkeelle
Ylen aamu-tv: Silhuettitaiteilija Sirkka Lekman eläkkeelle

– Siluetti on samaan aikaan armoton ja armelias. Siinä ei voi piilottaa omia piirteitään, mutta rypyt, lika tai finnit eivät kuitenkaan näy, kertoo Sirkka Lekman Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Siluettitaiteilija Lekman leikkeli aamu-tv:n juontajien, Rosa Kettumäen ja Nicklas Wancken, sivuprofiilien perusteella paperikuvat.

– Hymy täytyy hävittää kasvoilta leikkauksen ajaksi. Hymy tekee kummallisia musseroita naamaan, jolloin nenän kärki häviää, Sirkka Lekman ohjeistaa.

Hänen isänsä Eero Manninen aloitti Linnanmäen siluettitaiteilijana vuonna 1955 ja jatkoi työtä 60 vuotta. Lekman on viettänyt kesänsä huvipuistossa jo lapsesta lähtien isäänsä auttamassa.

Siluettien joukossa Sauli Niinistö ja Ridge Forrester

Sirkka Lekman on vuosikymmenten aikana leikellyt yli 40 000 siluettia. Hän on ikuistanut muun muassa presidenttien, Kimi Räikkösen, Kirkan ja Kauniit ja Rohkeat -tv-sarjan Ridge Forresteria näytelleen Ron Mossin siluetit.

Kun kesä Linnanmäellä päättyy, Lekman aikoo heittää saksensa Inarinjärveen.

– Inarinjärvi on tarpeeksi kaukana ja melkein koko vuoden jäässä. Ei käy mielessä, että kävisi sukeltamassa sakset takaisin, Lekman naurahtaa.

Lue seuraavaksi