Video: Kiinalainen laivasto-osasto lipui Kustaanmiekan läpi vierailulle Helsinkiin

Helsinkiin saapui hävittäjäalus Hefei, fregatti Yuncheng ja huoltoalus Luomahu. Yleisö pääsee tutustumaan fregatti Yunchengiin keskiviikkona 2. elokuuta.

Kiina
Kiinan laivasto-osaston kolme alusta kiinnittyi laivastovierailullaan Helsingissä Katajanokan laituriin tiistaina 1. elokuuta.

Kiinan ja Venäjän yhteiseen sotaharjoitukseen osallistuneet kiinalaiset sota-alukset saapuvat tänään vierailulle Helsinkiin. Suomen merivoimien mukaan kyseessä on tavanomainen kohteliaisuuskäynti.

Kiinalaiseen laivasto-osastoon kuuluvat hävittäjä Hefei, fregatti Yuncheng ja huoltoalus Luomahu.

Hefei ja Yuncheng ovat Kiinan laivaston uudenaikaisinta kalustoa, Luomahu taas on niiden tukialus. Hefein aseistuksena on muun muassa kehittynyt pitkän matkan ilmatorjuntaohjusjärjestelmä.

Sota-alukset ovat Helsingissä 1.–4. elokuuta. Yleisö pääsee tutustumaan fregatti Yunchengiin keskiviikkona 2. elokuuta klo 10:00–16:00 Katajanokan risteilyalusten laiturissa, osoitteessa Mastokatu 1.

Helsingistä alukset jatkavat matkaansa Riikaan.

Juttua on korjattu 11.07: Yleisö pääsee tutustumaan vain fregatti Yunchengiin.

Lue myös:

Kiinan ja Venäjän sotalaivat harjoittelevat Itämerellä ensi viikolla – ja maailman suurin ydinsukellusvene on matkalla Suomenlahdelle

Tutkija Kiinan ja Venäjän sotaharjoituksesta Itämerellä: Osa Kiinan massiivista strategiaa, pyrkii laajentamaan toiminta-aluettaan