1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Spotify

Spotify kasvaa nopeasti – jo 60 miljoonaa maksaa palvelusta, mutta se ei vieläkään tuota voittoa

Yhtiö teki viime vuonna tappiota, mutta liikevaihto kasvoi nopeasti.

Suomalaiset kuuntelevat Spotify:ta pääsääntöisesti mainosten kera eli ilmaiseksi. Kuva: AOP

Musiikin suoratoistoa tarjoava Spotify kertoi maanantaina, että yhtiöllä on nyt 60 miljoonaa maksavaa tilaaja-asiakasta. Määrä on kasvanut kymmenellä miljoonalla tilaajalla vajaassa viidessä kuukaudessa.

Ruotsalaisyhtiö on musiikin suoratoistopalveluissa markkinajohtaja. Seuraavana tuleva Apple Music kertoi kesäkuun alussa, että sillä on 27 miljoonaa tilaajaa. Apple on kuitenkin onnistunut kasvattamaan palvelunsa tilaajamäärää nopeasti, sillä Apple Music käynnistyi vasta pari vuotta sitten.

Spotify kertoo käyttäjämääränsä kokonaisuudessaan olevan 140 miljoonaa. Näin ollen enemmistö käyttäjistä ei maksa palvelun käytöstä. Ilmaiskäyttäjien palvelua rahoitetaan mainostuloilla.

Spotify teki viime vuonna 349 miljoonan euron tappion, kun vuonna 2015 tappiota tuli 236 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto kasvoi samassa ajassa nopeasti, toissa vuoden 1,93 miljardista eurosta viime vuoden 2,93 miljardiin euroon.

Spotifyn tilaajaluvuista kertoi yhtiön tiedottaja maanantaina. Hän ei kommentoinut Financial Times -lehden tietoja, joiden mukaan Spotify suunnittelisi pörssilistautumista jo tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Dagens Industrin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Spotifyn edustaja olisi keväällä vahvistanut, että yhtiö suunnittelee listautumista New Yorkin pörssiin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön teettämän kyselyn mukaan Suomessa musiikin suoratoistopalveluilla ollut alkuvuonna kaikkiaan yli 1,8 miljoonaa käyttäjää, eli parisensataatuhatta enemmän kuin viime vuonna.

Lue myös

Kesähitti Despacito rikkoo ennätyksiä – espanjankielinen kappale yhdistää ihmisiä poikkeuksellisella tavalla

Suoratoistomarkkinoiden kilpailu kiristyy Suomessa, uusi yrittäjä Tanskasta 

CD:n romahtaminen muutti levytysdiilejä – "Levy-yhtiöt ottavat osansa artistin keikoista osallistumatta niiden myyntiin"

Muokattu kello 11.43: Korjattu, että kyselyn yli 1,8 miljoonaa tarkoittaa tänä vuonna suoratoistoa käyttäneitä, ei viime vuonna.