Heilautitko kättä mopoilijan edessä? Ilmoittaudu poliisille

Poliisi pyytää mopokolarin silminnäkijöitä ja mopon edessä kättään heiluttanutta miestä ottamaan yhteyttä asian selvittämiseksi.

mopot
poliisin miekka-logo
Kuvituskuva. Jouni Immonen / Yle

Rovaniemen Saarenkylässä sattui maanantaina illalla noin kello 20.20 mopovahinko, jossa loukkaantui mopon kuljettaja ja matkustaja. Nuoret ajoivat pyörätiellä ja olivat aikeissa ohittaa kaksi tien eri laidoissa ajanutta polkupyöräilijää. Yht'äkkiä mopoilijoita vastaan tullut polkupyöräilijä heilautti kättään sivulle, mikä esti mopon esteettömän kulun.

Tästä säikähtäneenä mopon kuljettaja teki lukkojarrutuksen sillä seurauksella, että molemmat mopossa olleet nuoret lensivät tangon yli maahan. Nuorille aiheutui onnettomuudesta vammoja, jotka vaativat ensihoidon tarkistusta.

Kättään sivulle heilauttaneen miehen luokse pysähtyi hetkeksi polkupyöräilijä. Molemmat pyöräilijät ehtivät kuitenkin poistua paikalta ennen kuin poliisipartio saapui selvittämään kolaria.

Kättään heilauttanut mies oli yli 50-vuotias, ja hänellä oli päällään tummat shortsit ja T-paita. Lisäksi miehellä oli aurinkolasit ja tumma lippalakki. Poliisi pyytää kättään heiluttanutta miestä ja muita silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä numeroon 029 5466 222 asian selvittämiseksi.