Finnair aloitti yli sadan lentäjän rekrytoinnin – aiempaa lentokokemusta ei vaadita kaikilta

Finnairilla on ollut haussa myös lentoemäntia ja stuertteja. Yhtiö on onnistunut kasvattamaan liikevaihtoaan ja tulostaan.

Finnair
Finnair Airbus A350 XWB
Finnair Airbus A350 XWBHenrietta Hassinen / Yle

Lentoyhtiö Finnair on aloittanut yli 100 lentäjän rekrytoinnin. Yhtiö hakee kokeneita liikennelentäjiä ja ihmisiä, joilla ei ole vielä aiempaa lentokokemusta.

Hausta valitut vasta-alkajat voivat valita joko noin kaksi vuotta kestävän opintojakson Suomen Ilmailuopistossa tai puolitoistavuotisen, Finnairille räätälöidyn Multi-Pilot License -koulutusohjelman, jonka yhtiö toteuttaa yhdessä Patria Pilot Trainingin kanssa.

Kokeneille lentäjille yhtiö järjestää perämieskurssin ja tyyppikoulutuksen. Valituilla on mahdollisuus aloittaa Finnairin Airbus-perämiehinä jo vuodesta 2018 lähtien koulutuslinjasta riippuen.

"Finnairin kasvu on hyvässä vauhdissa"

Finnairin tuoreiden rekrytointien taustalla on yhtiön hurja kasvuvire. Yhtiön huhti–kesäkuun tulos oli Finnairin kaikkien aikojen paras toisen vuosineljänneksen tulos. Vertailukelpoinen liiketulos loikkasi kolmesta miljoonasta eurosta 38 miljoonaan ja liikevaihto kasvoi 11 prosenttia 633 miljoonaan euroon.

– Finnairin kasvu on hyvässä vauhdissa, ja uusiutuva laivastomme ja kasvava reittiverkostomme avaa jälleen uusia mahdollisuuksia lentäjän urasta kiinnostuneille. Tiimissämme on hyviä kehittymisväyliä aina kapteeniksi ja lennonopettajaksi saakka, sanoo kapteeni ja Finnairin lentotoiminnan johtaja Jari Paajanen tiedotteessa.

Finnair kertoo haun olevan auki elokuun loppuun ja valintaprosessin kestävän kaikkiaan noin kahdeksan kuukautta.

Toukokuussa Finnair kertoi rekrytoivansa 350 uutta lentoemäntää ja stuerttia vuoden kuluessa. Ensimmäinen matkustamotyön peruskoulutus järjestetään syyskuussa. Yhtiö kertoi tuolloin tarvitsevansa myös lentäjiä, joiden haku alkaa syksyllä.

Lue myös

Finnair kiihdyttää kasvua Aasian reiteillä – Siperian ylilentoluvat tuovat kilpailuedun