1. yle.fi
  2. Uutiset

Opiskelijoille löytyy vielä asuntoja Porista – Raumallakin aiempaa parempi tilanne

Vuokralaisille on riittänyt valinnanvaraa tänä kesänä Raumalla, mutta nyt opiskelija-asunnon löytäminen alkaa olla jo hankalaa.

opiskelija-asunnot
Asunnon pohjapiirros.
Yle

Opiskelijoiden asuntotilanne on helpottunut Raumalla vuoden takaisesta. Tarjonta kasvaa hetkessä lähes sadalla asunnolla, kun koko lukuvuoden remontissa ollut opiskelija-asuntola Pläkkluat otetaan käyttöön syyskuun alussa.

– Tällä on iso merkitys asuntotarjonnan kannalta. Se tuli tajuttua vasta sitten, kun talo oli pois käytöstä. Opiskelijoilla ei ole koskaan ollut Raumalla hyvä asuntotilanne, mutta remontti vain pahensi sitä, kertoo isännöitsijä Lasse Tuomi Realia Isännöinti Oy:stä.

Vaikka valinnanvara lisääntyy kaupungissa, ovat parhaat asunnot jo täyttyneet. Sopimukset tehtiin heti opiskelijavalintojen ratkettua.

Tarjontaa on ollut sen verran, että nyt on ollut vähän varaa valita.

Lasse Tuomi

Ajoissa liikkeellä olleet opiskelijat olivat tänä vuonna suhteellisen hyvässä asemassa.

– Joinain vuosina opiskelijoiden on pitänyt ottaa sellainen asunto, jonka ovat saaneet. Lasken tämän siinä mielessä paremmaksi vuodeksi. Tarjontaa on ollut sen verran, että nyt on ollut vähän varaa valita.

Myös Pläkkluatin asuntolan ovi saattaa vielä aueta. Tuomi muistuttaa, että osa nuorista etsii vielä omaa polkuaan ja vaihtaa mahdollisesti oppilaitosta tai muuttaa muuten vain eri paikkakunnalle jo syksyn aikana.

Porissa tilaa keskustan ulkopuolella

Porissa tilanne on jossain määrin parempi. Vapaita opiskelija-asuntoja on tarjolla vielä runsaasti, mutta suurin osa niistä on ydinkeskustan ulkopuolella, muun muassa Länsi-Porissa.

Satakunnan ammattikorkeakoulun syksyllä avattava uusi kampus rautatieaseman vieressä on kasvattanut asuntojen kysyntää keskustassa. Kaikki halukkaat eivät ole saaneet juuri toivomaansa asuntoa, mutta Vuokraporista ja Porin YH-Asunnoista vahvistetaan, että jokaiselle on löytynyt katto pään päälle.

Lue seuraavaksi