BBC: Britannia sulki huvipuistolaitteita Ohion onnettomuuden jälkeen – 18-vuotias kuoli lennettyään laitteesta

Viisi huvipuistolaitetta suljettiin, koska ne ovat samanlaisia kuin Ohiossa keskiviikkona onnettomuuden aiheuttanut laite.

huvipuistot
Huvipuistolaitetta tutkitaan
Onnettomuuslaitetta tutkitaan Ohiossa 27. heinäkuuta.EBU

Keskiviikkona Yhdysvalloissa sattunut huvipuisto-onnettomuus on johtanut varotoimiin Britanniassa, kertoo yleisradioyhtiö BBC. (siirryt toiseen palveluun) Britannian viranomaiset ovat määränneet kaikki samanlaiset laitteet käyttökieltoon. Laitteita on viisi eri puolilla maata.

Kyseessä on hollantilaisvalmisteinen laite, joka pyörittää ihmisiä korkealla ilmassa.

Vastaava laite aiheutti keskiviikkona Ohiossa vakavan onnettomuuden markkinatapahtumassa. 18-vuotias mies kuoli ja kolme ihmistä loukkaantui vakavasti, kun laite heitti heidät kyydistä kesken ajon.

Silminnäkijöiden mukaan onnettomuudessa kuollut 18-vuotias lensi ilmassa 15 metriä. Myös muut samalla rivillä istuneet putosivat kyydistä kovassa vauhdissa. Loukkaantuneet ovat iältään 14–42-vuotiaita.

Onnettomuuden syy yhä epäselvä

Huvipuiston henkilökunnan mukaan laite oli tarkistettu vain tunteja ennen onnettomuutta. Myös Ohion huvipuistojen turvallisuudesta vastaava viranomainen sanoi, että "Tulipallona" tunnettu laite oli katsastettu asianmukaisesti useita kertoja ennen sen avaamista yleisölle.

Britannian viranomaisten mukaan kaikki maassa olevat viisi laitetta on tarkastettu läpikotaisin viimeisen vuoden aikana. Käyttökieltoa perusteltiin sillä, että on yhä epävarmaa, mikä aiheutti Ohion onnettomuuden.

Ohiossa käytetyn laitteen omistama yritys on vakuuttanut, että syynä oli laitteen mekaaninen vika, ei käyttäjän tai tarkastajien mahdollinen huolimattomuus.

Laitevalmistajan mukaan vastaavia laitteita on 43 eri puolilla maailmaa. Ohiossa käytetty laite on rakennettu vuonna 1998.

AP